• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  CHUI I JAZZ ORKESTAR HRVATSKE RADIOTELEVIZIJE – Chui ovu glazbu

  CHUI I JAZZ ORKESTAR HRVATSKE RADIOTELEVIZIJE – Chui ovu glazbu

  CHUI I JAZZ ORKESTAR HRVATSKE RADIOTELEVIZIJE – Chui ovu glazbu / Dancing Bear, 2017 / CD / jazz / Hrvatska

  Chui su novi i nadolazeći mladi trio iz Hrvatske koji je razvio vlastiti i jedinstveni doživljaj jazza. Njihova moćna mješavina plesnih klupskih ritmova, jazz vokabulara, turbo-napunjena jazz / rock fusion i beskompromisna predanost grooveu, prožima svoj prvi album od početka do kraja i čvrsto  ukorijenjen kao oslonac na središnjoj europskoj glazbenoj sceni. Krajem 2013. Dancing Bear Records objavio je njihovo drugo diskografsko izdanje. Treći album pod nazivom “Treće sunce od kamena” objavljen je do kraja 2015. godine i izglasan je za najbolji hrvatski album iz 2015. Njihova linija sa svim zvijezdama okuplja tri vrhunske mačke na hrvatskoj sceni: Toni Starešinić – klavijature & electonica, Vojkan Jocić – sax & elektronika, Janko Novoselić (bubnjevi).

  Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, nekada, Plesni orkestar Radio Zagreba, postoji i radi kontinuirano već više od 60 godina, što je u povijesti big bandova rijetkost, u svjetskim razmjerima.

  Udruženim snagama, Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, pripremili su i izdali dupli CD “Chui ovu glazbu“, koji njihovim združenim snagama pomiče granice jazza.

  DiskografijaChui (Dancing Bear, 2012.) ; The Second Arrival (Dancing Bear, 2013) ; Third Sun From The Stone (Dancing Bear, 2015) ; Chui ovu glazbu (Dancing Bear, 2017)

  Chui nastupaju u sastavu – Toni Starešinić (klavijature, elektronika) ; Vojkan Jocić (saksofon, elektronika) ; Janko Novoselić (bubnjevi)

  Kada se tročlanom jazz bendu pridruži jazz orkestar sa 60-to godišnjom tradicijom, to je za taj jazz bend već veliko dostignuće. Naravno, na dobitku su i jedni i drugi, pogotovo jer je ta saradnja rezultirala neponovljivim javnim nastupima, a evo, i dvostrukim CD-om koji će ući u jazz istoriju ovih prostora.

  Chui već i nije nepoznato ime među ljubiteljima jazz muzike. Sa tri do sada izdata albuma, isprofilirali su svoj zvuk, svoj muzički stil. Nagrade koje im je taj rad donio, dokaz su da su krenuli pravim putem. Na tom tragu, na pravom putu, je i njihovo četvrto diskografsko izdanje – 2xCD “Chui ovu glazbu“.

  Dvostruki CD “Chui ovu glazbu“, kao bonus, uključuje i pjesmu “Tebi putujem” u kojoj se triju Chui pridružila i Josipa Lisac. Pjesma koju su već mnogi proglasili pjesmom godine, napisali su Toni Starešinić i Željka Veverec, a producirao Zvonimir Dusper Dus. Omot albuma ilustrirao je svjetski priznati strip majstor, Esad Ribić, koji već godinama oduševljava fanove Marvelovih super junaka. Aranžmane potpisuju Andreas Marinello, Joe Kaplowitz i Luka Žužić. Šef dirigent je Andreas Marinello. Muzički producent je Igor Geržina. Snimano marta 2017.u Studiju Bajsić, na HRT-u.

  2XCD “Chui ovu glazbu“, sadrži 8 kompozicija u jazz aranžmanima i presjek su stvaralaštva tojca Chui sa tri prethodna albuma. Znači – sve “hit do hita“. Već javna izvođenja ovog materijala polučila su pozitivne kritike. Album, takoreći u studijskim uslovima, znači, treba da je i bolji (a on to i jeste, ovako ili onako). Sreća je da u Hrvatskoj postoji izgrađena publika koja zna da prepozna prave jazz vrijednosti. To se, naravno, nije desilo preko noći. Rezultat je to rada mnogih jazz majstora iz “ranijih vremena” (neki više i nisu među nama), a taj plamen, evo, pronose dalje mlađe snage poput trojca iz trija Chui.

  Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije – “Chui ovu glazbu
  CD 1 – 1. What Tomorrow Brings Today ; 2. Chui’s Waltz ; 3. Hypodrome ; 4. Third Sun From The Stone ; 5. Chui is Here to Stay
  CD 2 – 1. Punch ; 2. Bedtime Story ; 3. Will I Ever See You Again – Bonus – 4. Tebi putujem (ft. Josipa Lisac)

  Vezani link – CHUI – Third Sun From The Stone (Recenzija: Dragutin Matošević)

  https://www.facebook.com/chuiovuglazbu / https://www.facebook.com/jazz.hrt

  YT – Chui & Jazz orkestar HRT-a – Live (MSU 28.02.2017.)

  YT – Chui feat. Josipa Lisac – Tebi putujem

  *
  * *
  * * *
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  info@barikada.com
  * * *
  * *
  *