• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  BILLY ANDOL – Linije

  BILLY ANDOL – Linije

  BILLY ANDOL – Linije / Dallas Records, 2015 / CD / indie rock / Bosna i Hercegovina

  Billy Andol je sarajevski sastav osnovan 2009. godine. Svrstavaju se u indie rock sastave. Uspjeli su izgraditi svoj, prepoznatljiv stil, a glavna odrednica im je frontman sastava – Vedad Trbonja. Malo je, iole bitnijih festivala u našem regionu, da na njima nisu nastupili i ovi momci. Tako se to i radi. Muzičari su tu da sviraju, sviraju i sviraju.

  Billy Andol čine: Vedad Trbonja – vokal, gitara ; Boris Brkan – solo gitara ; Haris Saračević – bass gitara ; Jan Delić – bubnjevi. Lijepo je da su se na svom FB profilu sjetili i svojih bivših članova, a to su bili: Dragan Stahor – bubnjevi ; Stefan Pejović – bubnjevi ; Vedad Hulusić – klavijature / electro.

  U svoju diskografiju upisuju ova izdanja: “Johnny Album” (Ekipa, 2011) ; “Kako je Billy pokušao da preplovi svjetska mora i šta mu se desilo na tom putovanju” (Ekipa, 2012) ; “Linije” (Dallas Records, 2015).

  Billy Andol - CD

  Album, “Linije”, obitava već godinu dana. Nosi 9 pjesama ujednačene kvalitete. Ipak, ističe se pjesma, “Balkon”, izdata i kao official video po izdanju ovog albuma. Billy Andol su na pravom putu. Prije svega – dobri su muzičari, pronašli su svoj prepoznatljiv zvuk, sviraju isključivo autorski materijal. To je formula koju bi trebao prihvatiti svaki bend koji pretenduje na neku ozbiljniju muzičku karijeru.

  Ovaj album neće “promijeniti svijet”, ali neće ni umanjiti regionalnu poziciju benda Billy Andol izgrađenu u godinama njegovog djelovanja.

  Dallas Records - logo

  Billy Andol – “Linije” – 1. XXX ; 2. Indija ; 3. Moramo! ; 4. Prije zvuka ; 5. Linije ; 6. Idemo na put ; 7. Hevi Gans ; 8. Trkom ; 9. Balkon

  billyandol.bandcamp.com / www.youtube.com/user/BillyAndol

  YouTube – Billy Andol – Balkon

  YouTube – Billy Andol – Indija

  .
  ..

  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina

  ..
  .