• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  BIJELO DUGME – Box set deluxe

  BIJELO DUGME – Box set deluxe

  Croatia Records (ex Jugoton) predstavila je nedavno veliki projekt povodom 40 godina od objavljivanja “Kad bi’ bio bijelo dugme” (1974. godine), prvog albuma grupe Bijelo dugme.

  Na temeljima glazbe šezdesetih (The Beatles, The Rolling Stones, The Who… ) niknulo je početkom sedamdesetih Bijelo dugme, a do kraja osamdesetih obilježilo je i zauvijek promijenilo glazbenu scenu na ovim prostorima. Njihove pjesme prihvatile su sve generacije, albumi su prodani u milijunskim nakladama, a euforija koju su izazivali svojom pojavom među mladima, bila je neviđena dotad.

  Bijelo dugme – Box set deluxe po prvi put objedinjuje svih devet studijskih albuma na novom 180-gramskom vinylu, uz bonus singlicu “Top / Ove ću noći naći blues” (od čije objave je također prošlo 40 godina ). Ovo limitirano, luksuzno izdanje obogaćeno je i knjigom Bijelo dugme, koju potpisuju dobri poznavatelji benda, suradnici i prijatelji, neprijeporni poznavatelji pop kulture i rocka posebno, Siniša Škarica i Dušan Vesić. U knjizi će se ekskluzivno naći i veliki broj nikad objavljenih fotografija i dokumenata iz diskografske karijere Bijelog dugmeta, download šifra za preuzimanje svih remasteriranih pjesama iz ovog box seta te rijetke memorabilije grupe.

  Po uzoru na objavljeni Box Set LP-a The Beatlesa “The Beatles Deluxe Vinyl Box Set” (http://www.thebeatles.com/vinyl/), svi albumi Bijelog dugmeta su remasterizirani u studiju Abbey Road, pod vodstvom Sean Mageeja, ton majstora čiji je remastering “Vinyl Box Seta” Beatlesa iz 2011. godine nagrađen i prestižnom nagradom Grammy.

  Nezamisliv uspjeh svih devet studijskih albuma; Kad bi bio bijelo dugme, Šta bi dao da si na mom mjestu, Eto! Baš hoću!, Bitanga i princeza, Doživjeti stotu, Uspavanka za Radmilu M., Bijelo dugme, Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo, Ćiribiribela, rasprodane turneje i mnogobrojne hit pjesme te kontroverza koja ih je pratila cijelu karijeru doveli su ih do statusa najvećeg rock benda ovih prostora. Bijelo dugme bilo je i ostalo naš jedini bend koji je zaslužio pripadati tadašnjoj svjetskoj rock sceni, a neki od njihovih albuma snimani su u najznačajnijim svjetskim studijima pod paskom najboljih glazbenih producenata, dok su članovi benda uživali status pravih rock zvijezda.

  “…Bijelo dugme, bilo je naš Elvis, ali i Beatlesi, tako nekako započinje ova priča (…) poput Presleya iz gotovo getoizirane scene prvi su izveli rock na veliku pozornicu kao nešto s čime valja više nego ozbiljno računati i postali objektom masovnog obožavanja, a potom su poput Beatlesa – kao novi kraljevi popa – najavili da ono što rade ima aspiraciju nazvati se umjetnošću…” – ulomak iz teksta Siniše Škarice – “Bijelo dugme/Jugotonove godine”

  “…Prvi su od naših snimali u Londonu. Prvi su napravili turneju po sportskim halama. Prvi su označili puteve muzičkoj industriji. Prvi su zaradili novac od svoje muzike. Imali su sve što krasi jednu rock biografiju: skandale, drogu, seks, alkohol, zatvor, na kraju jednu zagonetnu smrt. Prvi su imali potpunu euforiju publike na koncertima, ali i van njih. Oni su jedini dokaz da je takva karijera izvan engleskog jezika uopšte bila moguća. …” – ulomak iz teksta Dušana Vesića – “Bijelo dugme: Mit koji raste”

  Ovakvo kapitalno izdanje u limitiranoj nakladi od 1000 komada objavljeno je 14.11.2014., a može se kupiti u odabranim trgovinama diljem regije te putem online trgovina:

  Amazon ( www.amazon.com ), Croatia Records Web Shop ( http://shop.crorec.hr/ ).

  barikada - bijelo dugme - albumi2

  Croatia Records © 2014. Sva prava pridržana

  Kontakt osoba: Bernarda Tolić / bernarda@crorec.hr | mob. 091 223395