• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  VIKTOR VIDOVIĆ – Muzika za dvoje

  VIKTOR VIDOVIĆ – Muzika za dvoje

  VIKTOR VIDOVIĆ – Muzika za dvoje

  Hvaljeni klasični gitarist, Viktor Vidović, objavio je novi album “Muzika za dvoje” na kojem su mu se pridružili vrsni interpreti i gosti glazbenici – Ana Vidović (gitara), Lovro Kovačević (violončelo), Miro Markuš (horna), Ivana Zahirović (flauta), Kaja Farszky (udaraljkašica), Silvije Vidović (klavir) i Anamarija Nerad (harmonika).

  Viktor Vidovic CD

  Na CD-u se nalaze autorska djela Viktora Vidovića – “Capriccio za dvije gitare”, “Sonatina za cello i gitaru”, “Dijalog za gitaru i hornu”, “Sonata za dvije gitare”, “Stavak za sretnu osobu”, “Duo za gitaru i klavir”, “Promenadni intermezzo za harmoniku i gitaru”. Uz njegove skladbe nalazi se i skladba Borisa Papandopula “Tri dijaloga za flautu i gitaru” i kao poseban dodatak, potpuno novo djelo, “Suita za Idu i Alexandra za gitaru” Alfija Kabilja, po prvi put snimljeno na nosaču zvuka.

  Kao što i sam naziv govori, sva djela napisana su za duete u kojima glavnu okosnicu predstavlja gitara u izvedbi Viktora Vidovića, svaki put u kombinaciji s drugim instrumentom. Tako je na albumu moguće čuti gitaru uz hornu, vibrafon, klavir, violončelo, flautu i harmoniku. Snimatelj albuma je Tomislav Radić koji zajedno s Viktorom potpisuje i glazbenu produkciju, a dizajn je djelo Karla Kazinotija.

  Na koncertu 12. prosinca s početkom u 20 sati u karlovačkom Gradskom kazalištu “Zorin dom” bit će izveden izbor djela s CD-a u izvedbi Viktora Vidovića uz goste Anu Vidović, Nikicu Marčetić, Lanu Ćosić i Lovru Kovačevića. Kao dodatak programu bit će izvedena šansona za koju je tekst i glazbu napisao također Viktor Vidović.

  Izdavač: Croatia Records

  YouTube – Viktor Vidović – Proljeće (2012.)