• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  BENDOVER – Zidovi prošlosti

  BENDOVER – Zidovi prošlosti

  BENDOVER – Zidovi prošlosti / Multimedia Music, 2022 / CD, Dig / rock / Srbija

  BendOver je autorski i klupski bend iz Beograda. Njeguje čist i čvrst zvuk rock’n’rolla. Ne eksperimentiše sa zvukom i zilion efektima, ne izmišlja nove pravce smišljajući im opskurna imena. Njegove pjesme ne traju 19 minuta, a ni 2,4 sekunde. Tvrd zvuk, dobar riff i pjevanje, dovoljni su da svakoga pomjere sa mjesta. Sadašnji i bivši članovi benda su muzičari koji su dali udjela u radu grupa kao što su – Made in China, Groovebox, Sevdah metal bend, (ne)normalni bend, Đokara i gnjurci, Enjoy sarma, Vox Populi, Witch1, Azra-el itd.

  Bend je osnovan u URMUS studiju, proljeća 2005. godine. Osnivači su bili – Vule, Trša, Đura i Đole (uz Slobu i Saleta koji su ponekad dolazili na probe). BendOver su vidjeli kao priliku za druženje uz muziku, bijeg od posla i svakodnevnice. Tada su se na bubnjevima smjenjivali – Đura i Vule. Dolaskom bubnjara, Miljana, krajem 2005. godine, bend ulazi u prvu ozbiljnu fazu rada. Prve svirke počinju naredne (2006.) godine. Tada svima postaje jasno da im je mjesto na bini, više nego u studiju. Postava – Vule i Đura (gitare), Trki (akustična gitara), Đole (bass i vokal) i Miljan (bubnjevi), održala se do 2007. godine. Tada Miljan kreće nekim drugim putem. U bend dolazi novi bubnjar, Miloš, koji u bendu ostaje duži period vremena.

  Godine 2009., bend pravi pauzu u radu. Nakon nekog vremena, bend se opet okuplja. Dolazi i do nekih izmjena u članstvu. Ređaju se razni nastupi – na festivalima, po klubovima, moto žurkama… Po prvi put ozbiljno počinju da razmišljaju i o autorskom radu. U zimu 2016. godine, počinje nova era BendOvera. Nastupi, nastupi i sve više autorskog rada. Kulminacija autorskog rada počinje od 2018. godine kada se ustalila sadašnja postava. U zimu 2018. godine, snimaju se tri demo pjesme – “Boriću se“, “Zmija” i “BendOver, please“. Sa ovim pjesmama, bend konkuriše na nekoliko festivala i konačno biva izabran u polufinale 53. Gitarijade Zaječar, 2019. godine. Odlukom žirija, BendOver je proglašen najboljim bendom te gitarijade.

  Godine 2020., Gitarijada Zaječar nije održana zbog korone. Organizatori 54. Gitarijade Zaječar su 2021. godine kasno dobili dozvole za to takmičenje, bilo je malo vremena da se zovu novi bendovi, te su napravili takmičenje između pobjedničkih bendova sa gitarijada koji su pobijedili u ovom vijeku. Kako kažu – tražili su se pobjednici pobjednika. BendOver su opet proglašeni sveukupnim pobjednicima, a vokalni solista benda, Miloš Došić Buca, dobitnik je nagrade *Moša Radenković“, prvi puta dodjeljene te 2021. godine.

  Bend zaokružuje aranžmane pjesama za svoj prvi album. Zbog pandemije, aktivnosti su usporene, ali u svom studiju, od septembra do decembra 2020. godine, bend je snimio 10 pjesama za prvi album. Taj album, objavljen 2022. godine, sadržava tih 10 pjesama + bonus single – “Boriću se“. Paralelno sa završetkom rada na prvom albumu, bend već počinje rad na svom drugom albumu.

  DiskografijaZidovi prošlosti (CD, Multimedia Music, 2022)

  BendOver su – Miloš Došić Buca (vokal, usna harmonika) ; Vladan Vučić Vučke (gitara, prateći vokal) ; Goran Pantić Panta (gitara, prateći vokal) ; Ivan Đačić Đakon Strasni (bass gitara, prateći vokal) ; Mario Milićević Maki (bubnjevi)

  Ako ste iščitali početak ovog teksta, mogli ste bar djelomično spoznati visoke domete ovog benda. Stoga, on zasigurno zaslužuje vašu pažnju, što podrazumijeva, da svakako nađete načina i vremena da poslušate njegov prvi album, “Zidovi prošlosti“.

  Ideja benda, prije svega je da svira ono šta nam je svima u srcu: iskren, srčan i beskompromisan rokenrol. Naravno, u toj želji za sviranjem javila se i želja za pisanjem i komponovanjem. Životna iskustva prenijeli smo na papir, melodije iz glava prenijeli na pojačala. Eto, odatle ovih 11 pjesama. Na prvi pogled par šaljivih i škakljivih tekstova su se prirodno uklopili u ostatak,” poruka je od strane benda BendOver.

  Muzika ovog albuma zasnovana je na zvuku gitara i višeglasnom pjevanju. Četveročetvrtinski takt uz čvrst ritam, sve njihove slušatelje, bez izuzetka, navodi na igru. Njihova muzika je omaž nekom prošlom vremenu. Posveta je to i uzorima uz čiju muziku i ritmove su odrastali. Te zvuka njihova publika već nosi utkane u svojim genima, od tuda ih objeručke i prihvata.

  Za riječ držim pjevača benda BendOver, Miloša Došića, koji je izjavio da će se bend truditi da održi kontinuitet, da će nastaviti da pravi nove pjesme, nove albume i da će snimati nove spotove. Obaveza je to prema samima sebi, a još i veća prema onima koje su zainteresovali za svoj muzički rad.

  * Momčilo Moša Radenković (1951 – 2021.), bio je osnivač, pjevač, gitarista i kompozitor legendarne zaječarske grupe Zlatni prsti. Ta grupa je 30. januara 1970. obznanila da će u zaječarskom Domu JNA, biti održana gitarijada i pozvala zainteresovane grupe da se prijave. Ta gitarijada je i održana. Danas je malo poznato da su upravo Zlatni prsti, predvođeni Momčilom Mošom Radenkovićem, organizovali prvu Gitarijadu Zaječar.

  BendOver – “Zidovi prošlosti” – 1. BendOver, Please ; 2. To sam, što sam ; 3. Boriću se ; 4. Otrovna je kao greh ; 5. Zidovi prošlosti ; 6. Živ u zemlju zakopan ; 7. Poslednji ples ; 8. Hladna lejdi ; 9. IdiJot ; 10. Ti i ja ; 11. Amnezija

  Foto – Nikola Dilberović

  https://www.facebook.com/bendoveravanje / http://bendoveravanje.com/wp /

  YT – BendOver – Ti i ja

  YT – BendOver – Zidovi prošlosti