• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  ASTRID KULJANIĆ – Hrvatska umjetnica u Carnegie Hall-u

  ASTRID KULJANIĆ – Hrvatska umjetnica u Carnegie Hall-u

  ASTRID KULJANIĆ – Hrvatska umjetnica u Carnegie Hall-u (Raport)

  U srcu Manhattana, u jednoj od najpopularnijih koncertnih dvorana na svijetu, Carnegie Hall-u, 24.10.2017. godine, nastupila je pjevačica i kompozitorica Astrid Kuljanić sa svojim bendom The Transatlantic Exploration Company predstavljajući novi album “Riva“. Uz Astrid, The Transatlantic Exploration Company čine još i Ben Rosenblum, harmonikaš iz New Yorka, Mat Muntz, kontrabasist iz Seattlea te Rogerio Boccato, udaraljkaš iz Brazila.

  U rasprodanoj dvorani Weill Recital Hall širile su se harmonije i ritmovi originalnih pjesama autorice, kao i brojni jazz standardni, folklorni napjevi iz Hrvatske i okolnih zemalja, brazilska glazba i Klezmer, na što je publika reagirala rijetko čuvenim ovacijama. Tako su uz bend nastupili Asaran Earth Trio, ansambl Hrvatska ruža, sastav Rosa, saksofonist Elijah Shiffer i violinist Ben Sutin.

  Osim glazbe, pažnju je privukla i promocija hrvatske vune u New Yorku. Vješte ruke Vesne Jakić odgovorne za dizajn i izradu dvije vunene haljine koje je Astrid nosila te večeri u Carnegie Hall-u izradile su i prigodne ruže od vune koje su posjetitelji mogli kupiti u predvorju. Na svakoj je bio i link za skidanje novog albuma “Riva“. Sve u svemu, bila je to nezaboravna promocija hrvatske kulture u Carnegie Hall-u.

  Foto: Francesco Moretti.

  Vezani link – ASTRID KULJANIĆ & The TransAtlantic Exploration Company – Riva (Recenzija: Dragutin Matošević)

  http://astrid-music.com / https://www.facebook.com/music.astrid / https://soundcloud.com/astrid-music-1/sets/riva/s-ECx1d

  YT – Astrid Kuljanic Transatlantic Exploration Company – A Night In Tunisia (Cover by D. Gillespie)