• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  12. MEĐUNARODNI ETNO JAZZ FESTIVAL – Karlovac (HR) 20.-22.07.2018.

  12. MEĐUNARODNI ETNO JAZZ FESTIVAL – Karlovac (HR) 20.-22.07.2018.

  12. MEĐUNARODNI ETNO JAZZ FESTIVAL – Karlovac (HR) 20.-22.07.2018. (Najava)

  Piše: Dinko Husadžić Sansky

  Ljeto jeste vrijeme kad jazz festivali odlično funkcioniraju. Atmosfera je opuštena, ugodni su dani, najčešće su koncerti na otvorenom. Ima ih poprilično (iako, naravno, nikad previše!), osobito uz našu (jadransku) obalu i na otocima, ali i onih u unutrašnjosti Hrvatske (poput, već po defaultu, izvrsnog Siscia Jazz & Blues Festivala ili pred koji dan održanog, Fest Jazza Koprivnica…), moglo bi se nabrajati…

  Karlovački etno jazz festival ima bogatu tradiciju (ovo je sad dvanaesto izdanje!!!… to nije mala stvar!), što govori o ozbiljnosti i temeljitosti organizatora, Udruge Orpheus, i gospodina Gorana Ilića koji je spiritus movens karlovačkih glazbenih događanja.

  Stari grad Dubovac u Karlovcu, idealan je prostor za ovakav tip festivala. Godinama je Festival domaćin glasovitim domaćim i svjetskim umjetnicima, od kojih su neki i svojedobni dobitnici Grammya te snimaju za najuglednije svjetske izdavačke kuće.

  Iznimna je zgoda iskoristiti ovogodišnje izdanje te nazočiti koncertima u tri festivalske večeri, od kojih bi se bilo teško odlučiti za samo jednu. Kako su Astrid Kuljanić i Zvjezdan Ružić, ipak naši, domaći i vrhunski glazbenici, nećemo ih previše hvaliti (a doista su vrijedni svake pohvale!), valja ukazati na čovjeka koji tek drugi put nastupa u Hrvatskoj. To je Renaud Garcia-Fons, kontrabasist i istinski velikan etno jazza. Često ga zovu “Paganinijem” kontrabasa. Glazba je to ispunjena Mediteranom i Orijentom, obrađena na jedan osobit, Fonsov način. Ovaj je koncert jamačno jedan od dva ili tri najjača u ovogodišnjoj hrvatskoj jazz ponudi.

  Uz Renauda Garciu-Fonsa je i njegov sastav Revoir Paris, a kako sam imao čast i zadovoljstvo razgovarati s njim, pred pet godina, uoči njegova koncerta u Poreču, zainteresirane upućujem na link http://www.jazzin.rs/renaud-garcia-fons-cijeli-svijet-je-nas/ .

  Ništa manje zanimljivi bit će i nastupi Astrid Kuljanić Transatlantic Exploration Ensemble i Zvjezdan Ružić Sextet. Mladi su to naši glazbenici, ali već sad bogatih biografija, oni bajkoviti likovi zbog kojih nema brige za budućnost hrvatske glazbe.

  Tri večeri u Karlovcu bit će sjajan dio ljetne glazbene ponude, tu ponudu, ili barem dio nje, iskoristite… doista vrijedi!

  Sve informacije na www.etnojazz-karlovac.com

  YT – 12. International ethno jazz festival – Promo video (Stari grad Dubovac, Karlovac, 20.07-2018. – 22.07.2018.)

  YT – Renaud Garcia-Fons: NPR Music Tiny Desk Concert

  YT – Astrid Kuljanic Transatlantic Exploration Company – Breathe Freedom (Live)

  YT – Zvjezdan Ružić Sextet – Giant’s Freedom (album recording session)

  . .
  . . .
  Autor priloga:
  Dinko Husadžić Sansky
  Velika Ludina, Hrvatska
  . . .
  . .