• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  ANDRES ROOTS ROUNDABOUT – Predstavljanje

  ANDRES ROOTS ROUNDABOUT – Predstavljanje

  ANDRES ROOTS ROUNDABOUT – Predstavljanje

  Nazvan je “ambasadorom gitare” od strane “Kitarr” časopisa iz Estonije, a zove se Andres Roots. On je slide gitarist i tekstopisac iz grada Tartu, Estonija. Trenutno vodi svoj vlastiti bend, Andres Roots Roundabout, a surađuje i sa drugim sviračima – Steve Lury (UK), Ismo Haavisto (FIN) i mnogim drugima u raznim međunarodnim projektima. Svirao je sa Honeyboy Edwardsom, bio na turneji s Eddie Baytosom i na vrhu je glazbene ljestvice estonske nacionalne televizije s Ericom “Red Mouth” Gebhardtom.

  Kao producent, Andres Roots je dobio četiri uzastopne europske nagrade za najbolje blues albume od strane kanadske blues underground mreže ; bio je uspješan i kao skladatelj, njegova glazba je emitirana na pet kontinenata i sadržana je u mnogim televizijskim produkcijama (kao što je nagrađivani estonsko / latvijski / bjeloruski film “Lonely Island”, 2012., te dokumentarac “Estonski tenis 100”, oba u režiji od strane Berlinale-nagrađenog Peeter Simma. Njegovi članci o glazbi objavljeni su u glazbenim magazinima Estonije, Finske, Švedske, Velike Britanije, Njemačke i Nizozemske, a kao promotor surađivao je s nekoliko estonskih blues festivala.

  Roots - CD 1

  Rođen je u Tallinnu, Estonija, koji je bio dio SSSR-a do 1976. godine. Andres Roots je prvi javni nastup kao gitarist imao u Danskoj, 1995. godine, a prve snimke napravio je u Njemačkoj, 2000. godine. Nakon sviranja u nekoliko nagrađivanih bendova u gradu Tartu, Estonija, na prijelazu stoljeća, bio je suosnivač benda Bullfrog Brown, 2003. godine, koji ubrzo zavrjeđuje kultni status u njegovoj rodnoj zemlji, a kao blues trio nastavili su svirati na stotine koncerata – od Baltika do Velike Britanije. Dijelili su pozornice sa bendovim poput Deltahead, Havana Black and Gurf Morlix.

  Rootsov solo debi album, “Roundabout”, objavljen je u studenom 2010. godine i istaknuta je suradnje sa imenima poput Eric “Red Mouth” Gebhardt (SAD), Bottleneck John (SWE), Dave Arcari (UK), Black River Bluesman (FIN) i sa trećeplasiranim na World Harmonica Festivalu 2009. godine, Jantso Jokelinom (FIN).

  Andres Roots Roundabout su u Estoniji imali nekoliko Top7 TV hitova, uključujući #1 za pjesmu “Redecoration Day”. U Velikoj Britaniji, Andres Roots je izglasan kao 5-ti najbolji međunarodni solo blues umjetnik od strane Blues Matters časopisa za 2011. godinu, a ispred njega bili su Mississippi legenda Jimmy “Duck” Holmes i glavna blues umjetnica iz Finske. Erja Lyytinen.

  Andres Roots Roundabout line-up: Andres Roots, gitara ; Raul Terep, bubnjevi ; Peeter Piik, bass.

  www.andresroots.com / www.facebook.com/andres.roots.roundabout

  YouTube – Andres Roots Roundabout – Three Sticks

  YouTube – Andres Roots Roundabout – Link To Elmore