• Radio show

    MŠ Pučišća, Brač

    Davor Matošević - MySpace

    Kontakt

  • Davor Matošević - YouTube

    ex-YU-singles

    Mixcloud - Radio shows

    Reklamno mjesto 8

    Reklamno mjesto 9

  • Recenzije »

    LANA. S – Živimo snove

    LANA. S – Živimo snove

    LANA. S – Živimo snove / Croatia Records, 2024 / CD, Digital / singer-songwriter, pop / Hrvatska

    Lana. S (pravim imenom – Lana Škrgatić Puž), kao kantautorica i muzičarka, te kroz posao profesorice muzičke kulture u “The American International School of Zagreb“, ostvaruje sve svoje zamisli vezane za muzički svijet kojem pripada cijelim svojim bićem. Rođena je u Zagrebu i propjevala je prije nego što je progovorila. Svoje svoje muzičke početke doživjela je u Trešnjevačkim mališanima. Sa 6 godina uči klavir, a čitavo djetinjstvo sanja o učenju saksofona. Sa 11 godina, dobiva stipendiju za prestižni muzički internat “The Purcell school of Music” u Londonu, gdje počinje učiti flautu, a zatim i solo pjevanje. Sa 18 godina dobiva stipendiju na “The Royal Conservatoire of Scotland” i tamo nastavlja graditi svoje muzičko obrazovanje. Osniva svoj prvi autorski bend, Shiver, stječe vrijedna iskustva u mjuziklima, orkestrima i uživa u čarima studentskog života u Glasgowu.
    Ostatak Lanine bogate biografije dostupan je OVDJE.

    DiskografijaAvantura (Croatia Records, 2021) ; Živimo snove (Croatia Records, 2024)
    Ostala izdanjaŠok i nevjerica (Zabranjeno pušenje) ; Radovi na cesti (Zabranjeno pušenje) ; Bossana (Kompozit Vlajić i Dedić) ; Akšam (Shaderwan Code) ; Mi smo djeca vesela (Trešnjevački mališani)

    Na albumu “Živimo snove” sarađivali suLana Škrgatić Puž (vokal, klavir, klavijature, tenor saksofon, flauta) ; Veronica Freel (vokal, gitara) ; Ivan Puž (vokal, bubnjevi) ; Ivan Havidić (gitare) ; Marko Gaćina (gitara, bass gitara) ; Neno Belan (gitara, bass gitara) ; Matija Dedić (klavir) ; Tea Mišković (bass gitara) ; Tina Bukić (prateći vokal) ; Goran Vlajić (DJ Go Cut) ;

    Na Laninom albumu “Živimo snove” nalazi se 11 pjesama koje su nastale uz pomoć tima kreativnih ljudi. Svi oni su dali svoj jedinstveni potpis Laninoj kantautorskoj avanturi: producent – Marko Gaćina ; životni i muzički partner – Ivan Puž ; režiserka, zaslužna i za vizualni identitet – Ivana Radovniković Marković ; režiseri – Stjepan Marković, Zdravko Valentin i Borna Hržina ; muzičari i ostali – Matija Dedić ; Neno Belan ; DJ Go Cut – Goran Vlajić ; Veronica Freel ; Tea Mišković ; Ivan Havidić ; Goran Dizdarević Grk ; Denis Vasilj ; Hamar Media ; Darijan Luzar ; Američka međunarodna škola u Zagrebu ; Nina Vidošević ; Studio Fusion

    Zamoljena da mi da sud o svom albumu, ljubazna Lana mi je napisala: “Album ‘Živimo snove’ dosta je autobiografski, ali i sa pozitivnijom tematikom u odnosu na moj prvi album. Nekako, više sam pisala o ideji da možemo živjeti svoje snove kroz svakodnevne sitnice, o ideji što je to ‘sreca’… ali tu su i lijepe saradnje i elektronika uz DJ/sax što često i sviram. Mislim da je i produkcija dosta modernija od prije, pa sam sretna sa ishodom“.

    Lana. S priča kreće sa pogledom u prošlost (“Samo u tami“), zatim željom za novim perspektivama i počecima (“Slobodna“, ft. Matija Dedić), te idejom da trebamo živjeti u trenutku i uživati u stvarima koje nas čine sretnima (dueti sa suprugom – “Živimo snove” i “Sreća“). Zatim, dolaze elektronske pjesme gdje Lana predstavlja saksofon i flautu, (“Je te veux” ft. Dj Go Cut & Marcus G., “Firefly Journey“). Tu su i ko-autorske saradnje (“Obscenity“, “Bilo je ništa“), ljubavna priča (“Uz tebe volim se“) i na kraju dvije intimne pjesme (obrada “Dugo toplo ljeto” ft. Neno Belan i pjesma za mamu, “Merci“).

    Emotivne pjesme, besprijekorne interpretacije – kako vokalne, tako i instrumentalne – aranžmani kojima se nema što zamjeriti… odlika su ovog diskografskog izdanja. Uz sve to, zahvaljujući činjenici da su angažovani muzičari, a naročito Lana, multiinstrumentalisti, bogatstvom upotrijebljenih instrumenata daju dodatni kolorit izvedenim pjesmama.

    Svi poznavatelji muzičkih kretanja reći će vam da je drugi album svakog umjetnika onaj koji je presudan. Ko tu prođe sa uspjehom, osigurao si je duži opstanak na muzičkoj sceni. Lana. S je bez dvojbe savladala i tu bitnu “stepenicu” ka svom još većem uspjehu.

    Uglavnom, radi se o albumu koji zaslužuje sveopću pažnju. Vrijedan je vremena provedenog u njegovom slušanju. A u tom slušanju ćete mu se vraćati, vraćati i vraćati.

    Lana. S – “Živimo snove” – 1. Samo u tami ; 2. Slobodna (feat. Matija Dedić) ; 3. Živimo snove (feat. Ivan Puž) ; 4. Sreća ; 5. Je Te Veux (feat. Dj Go Cut & Marcus G.) ; 6. Firefly Journey ; 7. Bilo je ništa ; 8. Obscenity (feat. Veronica Freel) ; 9. Uz tebe volim s ; 10. Dugo toplo ljeto (feat. Neno Belan) ; 11. Merci

    Klik na linkLANA. S – Avantura (Recenzent: Dragutin Matošević)

    Foto – Promo photo

    https://www.facebook.com/lana.skrgatic1 / https://lanaskrgatic.com / https://ampl.ink/L9lEQ / Lana. S – “Živimo snove” (Full album) /

    YT – Lana. S & Ivan Puž – Živimo snove

    YT – Lana.S ft. DJ GoCut & Marcus G. – Je te veux