• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  3. BDFL – Peto takmičarsko veče

  3. BDFL – Peto takmičarsko veče

  3. BDFL – Peto takmičarsko veče

  Klub “Danguba”, Beograd, nedelja, 29.03.2015. godine

  U nedelju, 29.03.2015. godine, održano je peto po redu takmičarsko veče ovogodišnjeg “BDFL”-a.

  Pobednici publike bili su žensko-muški dvojac, imena J&M iz Vršca. U postavi su bubnjarka i bass gitarista koji, takođe, menjaju i vokalne uloge. Kombinacija noise elemenata sa post new wave psihologijom i brojnim drugim dodacima, naišla je na podršku publike, a stekli su simpatije i kod žirija. Autorski su interesantni, i samo nek nastave u dosadašnjem smeru.

  Pobednici žirija (koje bi prvo mesto dodelio vršačkom sastavu, ali nije bilo potrebe zbog glasova publike), bili su Zrenjaninci iz sastava Desolation. Njihova varijanta death metala ubedljivo je interpretirana. Svirački su uigrani i maniristički definisani.

  Kombinacija glasova žirija i publike pripala je po godinama mlađanim momcima iz Negotina – Hurleur. Izvode kombinaciju punka i tvrđih formi, ali mladalački poletno, energično i emotivno.

  Za baraž je “viđen” niški ABS rock band, koji izvodi varijantu rocka/hard rocka starije škole. Vrlo dobra pozadinska svirka nije toliko uklopljena sa vokalnim rešenjima, pri čemu ne mislim da je vokal “loš”, ili manje ubedljiv, već pevanje i sviranje ne funkcionišu kao potpuno skladan element. Ako poprave pomenutu stavku, napredovaće, to je sigurno.

  Novosadski sastav Veliki odmor izveo je svoju varijantu hard rocka, okrenutog u dobroj meri 80-tim godinama, a Progres iz Kraljeva, koji korene ima u 90-tim, svira varijantu sirovog punka, socijalno obojenog. Ova dva sastava, nažalost, nisu prošla u sledeći krug.

  3. “BDFL” svoje tri završne kvalifikacione večeri imaće u utorak, sredu i četvrtak. Vidimo se.

  Autor priloga:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33,
  11080 Zemun, Srbija