• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  3. BDFL – Četvrtfinale, Sreda, 3. veče

  3. BDFL – Četvrtfinale, Sreda, 3. veče

  3. BDFL – Četvrtfinale, Sreda, 3. veče

  Klub “Siuox Rock”, Beograd, 22.04.2015. godine

  U vrlo prijatnoj atmosferi, ispunjenoj velikim brojem prisutnih, Klub “Sioux” je u trećoj Četvrtfinalnoj večeri ugostio 6 sastava.

  Trio iz Užica – Volt Pop – odneo je pobedu glasovima prisutnih. Bend na svoj način izvodi varijantu alter rocka oslonjenog na 90-te godine. Ima tu i vidljivih grunge elemenata, ali autorski se trude da budu koliko je to više moguće na svojoj strani. Vrlo interesantan bend, takođe i vizuelno atraktivan.

  Kombinacijom glasova publike i žirija, u polufinale idu momci iz Kikinde – Antidepresiv – koji izvode melodičnu varijantu punk rocka.

  Random iz Beograda, sa dve devojke – basistkinjom i gitaristkinjom, koja je ujedno i pevačica u postavi, osvojili su velike simpatije muškog dela publike. Njihov alter rock takođe se u dobroj meri oslanja na 90-te godine. “Viđeni” su za baraž i postoji mogućnost da i njih gledamo u polufinalu.

  Po odluci žirija, pobednici su Novosađani – Clyde – bend koji je izvođački, autorski i vizuelno putpuno na terenu hair/glam metal/rocka. Njihove pesme su slušljive, a dobro su uvežbani i uigrani.

  Nažalost, 3. “BDFL” se morao oprostiti od dva benda. Prvo, od beogradskog – BadHead – čiji rock sa izraženim garage uticajima se dosta zasniva i na izvođačkom raspoloženju samih aktera. Nažalost, ove večeri nisu bili toliko ubedljivi, da bi u ovakvoj konkurenciji otišli u sledeći krug. Ali sigurno da je i njihov potencijal evidentan.

  Zbedem iz Čačka, po godinama jedni od najmlađih, ako ne i najmlađi učesnici ovogodišnjeg “BDFL”-a, sa svojom varijantom metala i punka, odsviranog euforično i sa viškom mladalačke energije, večeras, u ovakvoj konkurenciji, nisu uspeli da se “izbore” za sledeći krug, ali vreme je apsolutno pred njima.

  3. “BDFL” se nastavlja u petak, 24.04.2015. godine, na istom mestu…

  Autor priloga:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33,
  11080 Zemun, Srbija