• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  3. BDFL – Četvrtfinale, 1. veče

  3. BDFL – Četvrtfinale, 1. veče

  3. BDFL – Četvrtfinale, 1. veče

  Klub “Sioux Rock”, Beograd – Prvo veče – Petak, 17.04.2015. godine

  Nastupom šest sastava, u petak u beogradskom Klubu “Sioux Rock”, ovogodišnji “BDFL” ušao je u svoju drugu fazu. Veliki broj publike i odlična atmosfera karakterisali su večerašnji happening, koji je obogaćen i vrlo ubedljivim nastupima aktera.

  Instrumentalni kvartet iz Topole, Pogrešnja odluka, imao je najveći broj pristalica, koji su došli da ih bodre, i po glasovima publike, oni su pobednici. Njihov instrumentalni rock odlično je usviran i uvežban, a u to su se mogli uveriti i prisutni,kojima ovakva forma ne mora biti bliskom.

  Žensko-muški duo iz Vršca – J & M – koji je otvorio koncertno druženje, osvojio je najviše glasova po izboru žirija. Njihov vrlo intuitavan, ali ništa manje energičan pristup, pokazuje i jasne autorske smernice kojima se po brojnosti članova ovaj najmanji sastav rukovodi.

  Veterani iz Starčeva – Kreativni nered – idu u polufinale kombinacijom glasova publike i žirija. Vizuelno interesantni i originalni, muzički “raspevani” i uvežbani, još jednom su potvrdili da u izražajnom smislu znaju šta hoće, i što je još važnije, gde im je mesto.

  Kupu-Kupu iz Zaječara, će se možda naći u sledećem krugu, jer su bend koji ide u “baraž”. Njihov instrumentalni crossover takođe je izveden na uigran i uvežban način.

  Autorski vrlo originalni Beograđani iz grupe Doručak na travi, bili su nešto manje ubedljivi, no što je to bio slučaj u kvalifikacijama, i zajedno sa još jednim beogradskim sastavom – The Somethings, neće se naći u sledećoj fazi.

  The Somethings izvode varijantu pop-rocka, melodične orijentacije, gde određene numere imaju i različit izvođačko-ataranžmanski pristup.

  Bilo je ovo, takođe, vrlo jako veče, u kojem su bendovi jasno pokazali želju i volju da se predstave u najboljem mogućem svetlu.

  Drugo četvrtfinalno veče, na istom mestu, je u ponedeljak – 20. aprila. 2015. godine.

  Autor priloga:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33,
  11080 Zemun, Srbija