• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  15. MOSTAR BLUES & ROCK FESTIVAL – Najava festivala

  15. MOSTAR BLUES & ROCK FESTIVAL – Najava festivala

  15. MOSTAR BLUES & ROCK FESTIVAL – Najava festivala

  15. MOSTAR BLUES & ROCK FESTIVAL – Muzički centar Pavarotti – od 21.07.2017. do 22.07.2017.

  Organizacijski tim Mostar Blues & Rock Festivala je, uprkos svemu, uspio i 2017. godine dogovoriti program koji će predstaviti izvođače iz pet zemalja.

  Prvog dana festivala, 21.07.2017. godine, po običaju, smotru će otvoriti domaće snage, MoRS Blues Band, grupa nastala u mostarskoj rock školi. Postoje već par godina, ali je interesantno da taj bend sastavljen od mladih muzičara svira vrlo težak repertoar blues i rock klasika i to sa velikim uspjehom.

  Nakon njih vidjet ćemo Jane Lee Hooker, američku grupu koju čine mlade dame, što je svakako atrakcija, ali se mora istaći da su njihovi koncerti prepuni energije, britkih gitarskih riffova i sjajne komunikacije sa publikom. Jane Lee Hooker će izvesti neke od najpoznatijih blues/rock covera, ali i autorske kompozicije.

  Slobodan Stojanović Kepa je sinonim za staru rock školu, maestro bubnjeva, član kultne grupe Smak. Okupio je grupu Kepa & Free Spirits i u potpuno novim, ali izvrsno urađenim aranžmanima, prenosi muzičku ostavštinu grupe Smak. Taj isti Smak pamtimo po čudesnom vokalu čiji je vlasnik bio Boris Aranđelović, ali je sigurno da Ana, vokalistica grupe Kepa & Free Spirits, svim tim vokalnim dionicama daje poseban, bluzerski štim. Sigurno je da ovaj koncert ne treba propustiti.

  Dan poslije, 22.07.2017. godine, počinje u pravom, klupskom, blues ritmu. Atmosferu britanskih pubova donosi nam The Mick Clarke Band. Radi se o autoru koji je na pozornici od 1968. godine, a još na samom početku nastupao je u istim klubovima sa Freddie Kingom. Vlasnik je više albuma, a jedan dio karijere je proveo i u Americi. Pored blues klasika, Mick Clarke će predstaviti i svoje kompozicije.

  Nastojanje organizatora MBRF-a je, svake godine, predstaviti i grupe koje dolaze. Mostarska grupa Malter Ego ima pripremljen svoj prvi autorski album i sigurno je da je to pravi razlog da ih predstavimo na ovogodišnjem festivalu. Grupu čine muzički iskusni članovi, predstavljaju se rock izrazom, a kompozicije sa njihovog prvog albuma se uveliko emituju na bosanskohercegovačkim radio stanicama.

  Nakon sedamnaest godina tišine na scenu se vraća grupa Kojoti. Svojim djelovanjem obilježili su rock scenu devedesetih, a uspješnice kao što su “Sto milja daleko od nje“, “Razuzdan i lud“, “Hodala je pola metra iznad zemlje“, “Halucinacija“, “Izgubljen u svemiru“, “Zajaši zmaja” i “Trese, lupa, udara“, pamtimo i danas. Uz grupu Majke, postali su perjanice fiju-briju generacije, a kritičari njihove koncerte karakterišu kao čistu energiju, hedonizam i rock and roll. Na mostarskom, come back koncertu, odsvirat će najbolje iz svog opusa i u maniru jurišnog rocka zatvoriti Petnaesti Mostar Blues & Rock Festival.

  15. MOSTAR BLUES & ROCK FESTIVAL – Program:

  21.07.2017. – MC Pavarotti – MoRS Blues Band (BiH) / Jane Lee Hooker (USA) / Kepa & Free Spirits (SRB)

  22.07.2017. – MC Pavarotti – The Mick Clarke Band (UK) / Malter Ego (BiH) / Kojoti (HR)

  Prodaja ulaunica u Muzičkom centru Pavarotti, na dan Festivala. Cijena dnevne ulaznice 10 KM.

  www.mostarblues.com

  YouTube – MoRS Blues Band – Emina

  YouTube – Jane Lee Hooker – Champagne and Reefer (Live in Brooklyn, 2015)

  YouTube – Kepa & Free Spirits – Šumadijski bluz

  YouTube – The Mick Clarke Band – That’s All Right

  YouTube – Malter Ego – Praznik

  YouTube – Kojoti – Trese lupa udara

  * *
  * * *
  Autor informacije:
  Mili Tiro
  MC Pavarotti, Mostar, BiH
  * * *
  * *