• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  Muzički centar Pavarotti, Mostar (BiH) – Obilježavanje 22 godine postojanja

  Muzički centar Pavarotti, Mostar (BiH) – Obilježavanje 22 godine postojanja

  Muzički centar Pavarotti, Mostar (BiH) – Obilježavanje 22 godine postojanja

  U povodu obilježavanja 22. godišnjice postojanja, Muzički centar Pavarotti, Mostar, BiH, ove godine je, također, pripremio niz kulturno-edukativnih aktivnosti za sve uzraste. Planirani Program počinje već u utorak, 17.12.2019. godine sa masterclass jazz radionicom koja će se održati u Studiju “A”, Muzičkog centra Pavarotti, s početkom u 13:00h, a čiji je osnovni cilj stvaranje eduaktivnih preduslova za kvalitetniju jazz scenu u gradu.

  Radionicu će voditi ponajbolji bh. muzičari: Dino Šukalo (gitara), Amar Češljar (bubnjevi) i Attila Aksoj (bass gitara). Metod rada zasniva se na upoznavanju polaznika s istorijom jazza te razgovorom o najznačajnijim jazz muzičarima i najčešće korištenim instrumentima u jazz izrazu. Polaznicima će, također, biti omogućena edukacija o osnovama jazz harmonije i ritmova na gitari, bass gitari i bubnjevima, odnosno, stvaranju jazz kompozicije i stilovima jazza. Na kraju radionice, predviđeno je zajedničko muziciranje polaznika i edukatora. Ulaz je slobodan.

  Već narednog dana, u srijedu, 18.12.2019. godine, u prostorijama Muzičkog centra Pavarotti počinje Kamp animiranog filma, kojeg već, tradicionalno, organizira Klub animatora Neretva (KAN). Kamp će se održati od 18. do 21.12.2019. godine, a u tom periodu održat ćemo Radionicu crtanog filma i večernje projekcije animiranih ostvarenja odabranih iz ovogodišnjeg programa Festivala animiranog filmaNAFF.

  Ovom prilikom će se u radionici okupiti 15 mladih polaznika iz Mostara, Neuma i Sarajeva. Projekcije, koje će se održavati svaki dan od 20:00 do 21:00 sat, otvorene su za javnost.

  U petak, 20.12.2019. godine, bit će upriličena završna izložba učeničkih radova “Da niko ne bude izostavljen – Svako dijete je važno“, u okviru projekta “Moja škola, vrtić – za svako dijete“, kojeg u saradnji s Pavarotti centrom organiziraju JUIV osnovna škola Mostar“, Srednja građevinska škola i PPUPlanet Montessori“. Program počinje u 11:00h.

  Istoga dana (20.12.2019.), s početkom u 17:30, publici će svoj rad predstaviti i jedan dio kreativno-edukativnih radionica koje djeluju u sklopu redovnih aktivnosti Muzičkog centra Pavarotti. Radi se o Plesnom klubuFlash“, Horu “Pavarotti“, Školi gitare “Legato” te radionici animiranog filma, kojeg Pavarotti centar realizira u saradnji s Klubom animatoraNeretva“.

  Ovim putem pozivamo sugrađane da posjete naše programe, jer sve ovo radimo zbog njih.

  Informacije pripremio :
  Elvedin Nezirović,
  Stručni saradnik za programe i odnose s javnošću u
  Muzičkom centru Pavarotti, Mostar, BiH