• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  PIKOVA DAMA (MO, BiH) – Predstavljanje

  PIKOVA DAMA (MO, BiH) – Predstavljanje

  PIKOVA DAMA (MO, BiH) – Predstavljanje

  Pikova dama je hard rock bend iz Mostara (BiH). Njegovi članovi okupili su se prošle (2019.) godine u nastojanju da taj muzički pravac vrate na muzičku scenu BiH. Bend je sastavljen od muzičara za koje se može reći da iza sebe imaju “dovoljno kilometara“.

  Pikova dama su – Damir Dado Sejdievski (vokal) ; Adis Gušić Gule (gitara) ; Feđa Ibrulj (gitara, prateći vokal) ; Mili Tiro (bass gitara) ; Jasmir Slijepćević Boske (bubnjevi, perkusije).

  Članovi benda Pikova dama trenutno rade na pripremi svog prvog albuma. Single, “Tamo iznad Neretve“, aranžmanski balansira između bluesa i pop-rocka, a razlog za to je želja da se doprije do što više onih kojima ova pjesma može nešto značiti. Pjesma je nastala kao znak podrške članova benda Pikova dama sugrađanima u ova teška i čudna vremena borbe protiv virusa. Podrške je to i svima onima kojima muzika osvjetljava dušu kad im je teško. Pravi muzičari i postoje samo kad mogu pokloniti neku pjesmu.

  Hvala svima koji su pomogli da ovaj unplugged vidi svjetlo dana“, poruka je članova benda Pikova dama. Tonski snimatelj singla “Tamo iznad Neretve” bio je Sead Zaklan, a video produkciju je uradio Senad Kajić.

  Informaciju dostavio – Mili Tiro, Mostar, Bosna i Hercegovina

  YT – Pikova dama -Tamo iznad Neretve