• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  13. MEĐUNARODNI ETNO JAZZ FESTIVAL – Karlovac (HR) 19.-21.07.2019. (Najava)

  13. MEĐUNARODNI ETNO JAZZ FESTIVAL – Karlovac (HR) 19.-21.07.2019. (Najava)

  13. MEĐUNARODNI ETNO JAZZ FESTIVAL – Karlovac (HR) 19.07.2019.-21.07.2019. (Najava)

  Piše: Dinko Husadžić Sansky

  Karlovački etno jazz festival već dugo je jedna od prepoznatljivih vrednota grada Karlovca, uz onu čestu izreku o gradu na četiri rijeke, pridružio bih i misao o gradu odličnog etno jazz festivala. Imena koja dolaze u Karlovac, sada već 13. godinu, znače i na našem, hrvatskom, ali i na svjetskom glazbenom zemljovidu.

  Goran Ilić i ove godine dovodi glazbenu kremu, ustrajno, ponekad i donkihotovski inzistirajući na kontinuitetu kvalitetne glazbe. Stari grad Dubovac u Karlovcu, vizualno i zvučno je prostor kakav se može poželjeti, fascinira publiku, ali i izvođače koji jamačno daju od sebe i više nego su planirali, dodatno inspirirani prostorom i zvučnom slikom.

  Trinaesto izdanje karlovačkog Međunarodnog etno jazz festivala dovodi Mary Coughlan Trio, Branimir Gazdik Kvartet i jednog od posljednjih Mohikanaca onog jazza čiji najjači igrači više i nisu živi. To je doista legendarni, Ralph Towner.

  Koncerti su od 19.07.2019. do 21.07.2019. godine u Karlovcu, na Starom gradu Dubovcu, od 21 h. U slučaju lošeg vremena, alternativa je Gradsko kazalište Zorin dom. Detaljnije na http://www.etnojazz-karlovac.com

  Etno jazz festival u petak otvara zanimljiva irska jazz i blues pjevačica – Mary Coughlan (Simone Rudolphi Photography). Glazbenica je to koja vrlo emotivno komunicira s publikom pokazujući iskrenost svojstvenu rijetko nadarenim. Uz nju će nastupiti i karlovački kontrabasist Sven Buić i pijanist Johnny Taylor.

  Drugi dan Festivala nastupa kvartet Branimira Gazdika. Glazba je to sastavljena od ponajboljih upliva jazza, funka, latina i onoga što bismo zvali world music… dinamično, uzbudljivo, jako slušljivo, zapravo, jedan sjajan fusion zvuk. Uz Branimira, tu su i pijanist Maasej Kovačević, basist (i genijalni slikar!) Vedran Ružić te glasoviti slovenski saksofonist Lenart Krečič.

  Ralph Towner je 21.07.2019. godine u Karlovcu – čovjek koji je svojim kompozicijama i načinom sviranja redefinirao poimanje glazbe. Njegov koncept u ovih pedesetak godina aktivnog djelovanja jamačno ga svrstava u najoriginalnije skladatelje uopće… a pristup sviranju i tehnika, inspirativni su za naraštaje jazzista. U čast Ralpha Townera, astronauti iz misije Apollo 15 nazvali su dva mjesečeva kratera prema skladbama – “Icarus” i “Ghost Beads“. Dodatnu draž daje činjenica da će Towner svirati sam, i to jazz na klasičnoj gitari.

  Dolazeći vikend vrijedi provesti u Karlovcu.

  . .
  . . .
  Autor priloga:
  Dinko Husadžić Sansky
  Velika Ludina, Hrvatska
  . . .
  . .