• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  ZRINKA POSAVEC – Gradovi i sela

  ZRINKA POSAVEC – Gradovi i sela

  ZRINKA POSAVEC – Gradovi i sela / Mast Produkcija, 2018 / CD, dig / jazzy folk / Hrvatska

  Zrinka Posavec je muzičarka sa akademskom titulom, vokalna pedagoginja, etmomuzikologinja, dirigentica, producentica, a piše i tekstove za pjesme. U svijetu muzike je od pete godine života kada je pristupila folklornom društvu svog rodnog grada. Muzika i ples konstanta su njenog životnog puta.

  Nakon što je 2003. godine diplomirala na Umjetničkoj akademiji, Zrinka se fokusirala na razvoj svog glasa. Stoga je upisala i (2006.) diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Odsjek za muziku, u klasi Lidije Horvat Dunjko. Tokom studija, Zrinka je osvojila nekoliko nacionalnih nagrada za pjevanje. Zrinka je nastavila da unapređuje svoj glas i radom uz nekoliko stručnjaka – sve su to istaknuti profesori i vokalni treneri – Oliver Miljaković, Vlatka Oršanić, Martina Gojčeta, Vitomir Marof i Ivica Cesarec te je prisustvovala mnogim vokalnim seminarima i radionicama u Hrvatskoj i inozemstvu.

  Trebalo bi ovdje dosta prostora za navesti sve bitne momente Zrinkine muzičke karijere (oni su svi sa više detalja dati na njenoj web stranici), ali ću, generalno pobrojati najvažnija događanja – pjevala je operne arije, imala je nekoliko vlastitih i grupnih muzičkih projekata, stvorila je fuziju elemenata etna, orijentalne muzike i jazza

  Zrinka Posavec je 2007. godine osnovala ženski vokalni sastav Zwizde i od tada je njihov umjetnička voditeljica i dirigentica. Predvođen Zrinkom Posavec, članice ženskog sastava Zwizde imale su brojne i izvanredne nastupe i projekte, te su 2013. godine pobijedile na natječaju hrvatska tradicionalne muzike. Najatraktivniji projekt ženskog vokalnog sastava Zwizde, izvedbe su duhovnih pjesama posvećenih Djevici Mariji pod nazivom “O gospojo prevelika“. Nadalje, Zrinka Posavec je urednica i producentica i albuma sastava Zwizde pod nazivom “Op, lonci lončići“, kompilacije svjetovnih i tradicionalnih pjesama Slavonije, Baranje, Srijema i Bačke. Danas, između ostalog, Zrinka radi kao vokalna pedagoginja, učiteljica i trenerica za mlade pjevače, glumce i izvođače i pomaže im u pronalaženju vlastitog glasa i korištenju vokalnih tehnika kako bi ga doveli do najbolje moguće razine.

  DiskografijaPantomima (Mast Produkcija, 2016) ; Zaljubi se u mene (Mast Produkcija, 2016) ; Gradovi i sela (Mast Produkcija, 2018)

  Na albumu su nastupili – Zrinka Posavec (vokal) ; Kristina Bjelopavlović Cesar (klavir) ; Šimun Matišić (vibrafon) ; Mario Igrec (gitara) ; Goran Delač (kontrabas) ; Borna Šercar (bubnjevi i udaraljke)

  Spoj lijepog i školovanog glasa + tradicionalne pjesme koje su dokaz vrijednosti dokazale djelovanjem i opstajanjem kroz vijekove i nadahnjivale nebrojene generacije + impozantni jazzy aranžmani + svirka vrhunskih hrvatskih jazz majstora – daju muzičku sliku nosača zvuka pod imenom, “Gradovi i sela“, koji potpisuje Zrinka Posavec. Lokalnu neograničenost, Zrinka je pokazala izborom pjesama koje nam dolaze iz raznih krajeva naše regije – iz Vojvodine, Međimurja, Dalmacije, Makedonije… uz dvije autorske pjesme – “Ako želiš moje srce” i “Za tebe“. Ne treba ni isticati da dobra muzika ne priznaje nikakve granice. Granice su samo u nama samima.

  Raznovrsnim aranžmanskim rješenjima i impresivnom vokalnom tehnikom, Zrinka drži punu slušateljevu pažnju – od prve, pa do zadnje pjesme albuma “Gradovi i sela“. Između ostalog, Zrinka je i vokalna pedagoginja. Nema boljeg primjera kako treba pjevati, nego kada se posluša ona koja vas pjevanju uči. Zrinka se ima čime podičiti, bez imalo bojazni da je negdje “omanula“.

  Izbor muzike, pjesama, kao i nenametljive interpretacije pružaju jednu smirenu atmosferu. Za slušanje ovog albuma trebate odvojiti nešto vremena u mirnoj, neometajućoj atmosferi. Ova muzika će vas višestruko nagraditi, opustiti i obogatiti. Meni se to desilo. Mnogo gubite ukoliko si ne priuštite slušanje ovog albuma.

  Zrinka Posavec – “Gradovi i sela” – 1. Zumbul Jelo ; 2. Jesen stiže dunjo moja ; 3. Ako želiš moje srce ; 4. Protuletje se otpira ; 5. Sve se more ; 6. Oj, šumice zelena ; 7. O, gdje si dušo ; 8. Ljubio sam osamnaest curica ; 9. Senjicu senjala ; 10. Sjajna zvijezdo ; 11. Zajdi, zajdi jasno sonce ; 12. Za tebe

  https://store.cdbaby.com/cd/zrinkaposavec4 / http://zrinkaposavec.com / https://www.facebook.com/ZrinkaPosavechttps://www.facebook.com/MastProdukcija /

  Foto: Nina Anić

  YT – Zrinka Posavec – Za tebe

  YT – Zrinka Posavec i Kristina Bjelopavlović Cesar – Jesen stiže dunjo moja

     
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina