• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  ZORAN PREDIN & MATIJA DEDIĆ – Tragovi u sjeti 2

  ZORAN PREDIN & MATIJA DEDIĆ – Tragovi u sjeti 2

  ZORAN PREDIN & MATIJA DEDIĆ – Tragovi u sjeti 2 / Croatia Records, 2016. / CD / pop- rock- folk šansone / Slovenija – Hrvatska

  Sve u životu odigrava se po nekoj formuli. Oni koji pronađu dobru formulu, mogu dugo da beru plodove svog rada. Zoran Predin i Matija Dedić, isto tako, simbiozom dobrog vokala, virtuozne klavirske (jazzy) pratnje, uz pametan i probrani odabir materijala, kreirali su formulu koja se već na svom početku djelovanja, davne, 2011. godine, uspješno ogledala u njihovom zajedničkom izdanju naslovljenom – “Tragovi u sjeti”.

  “Tragovi u sjeti 2”, logičan je nastavak njihove uspješne saradnje. Oba umjetnika načinila su hrabri umjetnički iskorak. Izašli su iz svojih žanrovskih okvira, sublimirali ono svoje najljepše i predstavili nam se sa neponovljivim setom ljupkih izvedbi pjesama koje svi dobro poznajemo, ali ne i u ovakvim izvedbama. Bez obzira koju pjesmu da su obradili, bila ona pop, rock ili folk opredjeljenja, dali su im svoj prepoznatljivi pečat. Imponira lakoća kojom nam ova dva velika umjetnika donose svoje viđenje ovdje prezentovane muzike.

  Predin - Dedić - Omot CD-a

  Za one koji nemaju ovo diskografsko izdanje, navest’ ću imena nekih od izvođača čije pjesme su nas u novom umjetničkom viđenju dočekale na ovom nosaču zvuka. Damir Urban, Darko Ješić, Silvana Armenulić, Zoran Predin, Momčilo Bajagić Bajaga, Lado Leskovar, Idoli, Buldožer, Arsen Dedić… imena su koja žanrovski djeluju nespojivo, međutim, varate se. Umjetničkom intervencijom i uz pregršt senzibiliteta, pjesme koje su izvodili naprijed pobrojani, dobile su dimenziju koja prelazi i originale na kojima su bazirane.

  Na ovom albumu su osim Zorana i Matije, kao prateći vokali sudjelovali Julija Vedlin i Eva Germ. Prvi singl s albuma je pjesma “Gdje poljupci krote lava”.

  Kada bih, koliko sutra, čuo za izdanje pod naslovom “Tragovi u sjeti 3” – predao bih mu se bez ikakvih rezervi. Pređašnje iskustvo na osnovu albuma “Tragovi u sjeti” i “Tragovi u sjeti 2” reklo bi mi da je riječ o odličnom materijalu, da se radi o istinskoj umjetničkoj kreaciji.

  CroRec logo

  Zoran Predin & Matija Dedić – “Tragovi u sjeti 2” – 1. Moja voda ; 2. Sve što želim u ovom trenutku ; 3. Nadvožnjak za Trnje ; 4. Šta će mi život ; 5. Gdje poljupci krote lava ; 6. Zažmuri 7. Čekaj me ; 8. Lela Vranjanka ; 9. Potraži me u predgrađu 10. Nebeska tema ; 11. Odmah kaži da ; 12. Odlazak

  ZORAN PREDIN & MATIJA DEDIĆ – Tragovi u sjeti

  www.facebook.com/predin.zoran / www.facebook.com/dedicmatija

  YouTube – Zoran Predin & Matija Dedić – Gdje poljupci krote lava

  .
  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .
  .