• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  Ž.Z. ROK – Iz krajnosti u krajnost

  Ž.Z. ROK – Iz krajnosti u krajnost

  Ž.Z. ROK – Iz krajnosti u krajnost / Multimedia Records, 2015. / CD / rock / Srbija

  Ideja o stvaranju grupe Ž.Z. Rok (Živimo za rok) rodila se 2005. godine. Osnivač, frontmen i bubnjar grupe je Miloš Ilić. Grupa aktivno radi od 2009. godine. Svirali su u beogradskim klubovima: Akademija, Danguba, Čorba Caffe, Fest, Kuglaš, Atom, Lađa, Knjaz, Blue Moon, Barska mušica, Ka2, Underworld… kao i u: D. Kulturnom Centru i Anfiteatru S.C. Olymp (solistički koncert sa specijalnim gostima). Pored Beograda, svirali su i u gradovima: Novi Sad, Zrenjanin, Titel, Prokuplje, Aranđelovac, Kovin, Slankamen… Dijelili su binu sa brojinim poznatim grupama, a neki od njih su: Deca loših muzičara, Zlatopis, Galija, Đura i mornari… kao i sa velikim brojem neafirmisanih bendova… Javnosti su postali poznati tokom turneje humanitarnih koncerata “Hajde da životu damo smisao” i uz pomoć spota za pesmu “Ž.Z. Rok i Prijatelji – Hajde da životu damo smisao”.

  Postavu grupe Ž.Z. Rok čine: Miloš Ilić (bubnjevi) ; Nebojša Vasiljević Nelly (bass gitara) ; Marko Ilić Kima (gitara) ; Vladimir Radović (klavijature) ; Marko Kuzmanović (glavni vokal) ; Milica Ilić Čupka (prateći vokal).

  ŽZ Rok - OmotIma već nekoliko mjeseci (od juna 2015. godine) da sam za recenziranje dobio ovaj CD, lično od Miloša Ilića. Imao sam, znači, dovoljno vremena da ga poslušam nekoliko puta. Bit ću direktan i jasan. Meni se ova muzika ne sviđa. Ova muzika, za bend koji “živi za rock”, suviše je blijeda, beskrvna. Možda je greška u mojim prevelikim očekivanjima. Da bi to mogao biti dobar album, prije njegovog slušanja, nagovijestilo mi je ime producenta ovog materijala, a to je Vicko Milatović (bubnjar grupe Riblja čorba). Ne bih sada nagađao tko je tu zakazao – grupa ili producent. Manje je to važno. Razgovarao sam i sa nekim drugim renomiranim recenzentima i složili su se – ovaj materijal nema potrebne kvalitete.

  Grupa Ž.Z. Rok ne bi trebala biti obeshrabrena ovom negativnom recenzijom. Kao da su nešto ovako naslutili, već su spremili i odgovor – “Oprem dobro”: “Baš me briga što će mi ko reći, svaki poraz podnosim stojeći, neka pravila za mene ne važe, baš me briga ko će šta da kaže“. Ipak, ovakva recenzija može biti dobro polazište, dobronamjerna uputa grupi, kako ne bi trebalo raditi ubuduće. Grupa bi, po meni, trebala promijeniti svoju muziku – dati joj više žestine. Vjerujem da znanja i snage za taj zaokret Ž.Z. Rok ima.

  Ž.Z. Rok – “Iz krajnosti u krajnost” – 1. Živela anarhija ; 2. Lažovčine ; 3. Peta zima ; 4. Još sam ovde ; 5. Kažu da si besmrtan kad umreš za nekoga ; 6. Zahteva pet (Naša nota) ; 7. Kriješ da piješ ; 8. Oprem dobro ; 9. Uzmi i spali je ; 10. Svako ima pravo ; 11. Ljubav se desi il’ ne dogodi ; 12. Dobro jutro (Kao u pesmi Riblje čorbe)

  www.facebook.com/pages/%C5%BDZ-Rock/192769943856?fref=ts

  YouTube – Ž.Z. Rok – Uzmi i spali je (Audio 2015)

  YouTube – Ž.Z. Rok – Kažu da si besmrtan kad umreš za nekoga (Audio 2015)

  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  II Tuzlanske brigade 15
  75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina