• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  YESTERDAY BANDA – Nov teden-von nedet

  YESTERDAY BANDA – Nov teden-von nedet

  YESTERDAY BANDA – Nov teden-von nedet / KD Mladi prijatelji iz Pesnice, 2016 / CD / rock mix / Slovenija

  Yesterday Banda je ekipa muzičara iz Štajerske. Yesterday Banda je svoj prijašnji rad “zmrznula” 1984. godine, da bi se ponovo okupila 2016. godine i nastavila sa aktivnim djelovanjem. Radi se o iskusnim muzičarima. To im i daje za pravo da si mogu dozvoliti (kontroliranu) dozu “neozbiljnosti“, a i znatnu dozu “šaljivosti” u svom muzičkom pristupu.

  O sebi još kažu: “Mi skupa sviramo više od 30 godina, covere, a tek sada smo se ubacili u borbu za svoj jezik… hahah… Kod nas su rekli, da će se više slovenske glasbe čuti na radiju, ako su tekstovi na slovenačkom jeziku… evo, pa da se priklonimo tom talasu…

  Još par info o bandu ima na linku:  www.mladiprijatelji.com/mptrio.htm

  Yesterday Banda su – Andrej Perkuš ; Ervin Matjašič ;  Vladimir Kraner ; Rudolf Kraner ; (kao gosti: Damir Knez i Zoran Perkuš).

  Na CD-u, “Nov teden-von nedet“, 7 je autorskih pjesama – za svaki dan u sedmici po jedna. Članovi grupe Yesterday Banda tvrde da njihova muzika “ozdravljuje” i slušanje njihove muzike predlažu u terapijske svrhe – svaki dan u sedmici da poslušate po jednu njihovu pjesmu, u jutro, u podne i navečer. Sve pjesme su autorske, ali i mix rock ugođaja. Svaka različita od prethodne.

  Yesterday Banda kažu: “Puni smo lucidnosti i sarkazma u našim tekstovima, iako u gotovo svim slučajevima glavni lik doživi tragični kraj. O društvenom trenutku pišemo kritično, osobno izražajno, ali uvijek iskreno i poezijom pravimo šale na svoj račun. Sviramo prije svega pravi retrozvučni rock’n’roll koji ima punu mjeru autoironije, kao i otvorenu pobunu. Album, sa punim pravom, nosi slovenske oznake izvornosti.

  Surf, punk, rock ‘n’ roll, blues, western, country… i to sve na jednom nosaču zvuka. Ta nemoguća kombinacija, ipak, djeluje skladno. Vjerujem da su Yesterday Banda uživo, na koncertu, još i upečatljiviji. Kažu da je muzika “zvonka radost” – mene je ovaj album oraspoložio.

  Yesterday Banda – “Nov teden-von nedet” – 1. Nov teden ; 2. Punk ; 3. Meni vseeno je ; 4. Gostilna na ovinku ; 5. Holcarski blues ; 6. Western ; 7. Kar bo pa bo

  https://soundcloud.com/yesterday-banda / www.facebook.com/yesterdaybend slovenija

  YouTube – Yesterday BAnda – nov teden

  YouTube – Yesterday BAnda – Western

  YouTube – yesterday BAnda – punk

  .
  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .
  .