• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  VRANE – Ravni krugovi

  VRANE – Ravni krugovi

  VRANE – Ravni krugovi / CD / Self-released, 2014 / trash metal – Hrvatska

  Požešku rock grupu Vrane poznajem i pratim još od 2002. godine. Susretao sam ih u raznim prilikama, na nekoliko lokacija – Varaždin, Pula, Strmac, Osijek… i uvijek su bili veliki profesionalci na sceni. Žestoki i beskompromisni rock’n’roll je znak njihovog prepoznavanja. Kalili su se na bezbrojnim biker susretima, svirali dobro poznate rock covere kako bi zadovoljili očekivanja bikera i organizatora tih susreta, ali su cijelo vrijeme, uporedo, djelovali i autorski.

  Vrane - Ravni krugovi

  Okosnicu benda Vrane čine pjevač, gitarista i basista. Ostali članovi su se priključivali ili odlazili, a na njihova mjesta dolazili su drugi. Zvuk benda, međutim, nije se mijenjao. Uradili su nekoliko demo izdanja, čak i jednu kompilaciju svojih najvećih uspjeha, popratili to sa nekoliko video uradaka… ali proboj u vrh hrvatske rock scene je izostao, mada su to po mnogim elementima svog muzičkog rada već odavno zaslužili. Možda odgovor leži u toj beskompromisnosti njihovog zvuka. Nikada nisu pristajali da idu ispod visokog nivoa kvalitete, kolika god da je cijena takvog stava bila.

  Njihov aktuelni album, “Ravni krugovi”, sa 14 kompozicija koje potpisuju članovi ovog benda, nova je zvučna potvrda njihove kvalitete. Iako je to u osnovi rock zvuk, bend je inkorporirao i elemente modernog rock zvuka – trash metala. Pjesme nisu hitične, prijemčive na prvu, ali svakim ponovnim slušanjem otkrivaju se u novom sjaju. Tekstovi pjesama, pjevani na hrvatskom jeziku, nisu ni malo banalni. Oni traže punu koncentraciju slušatelja i pozivaju na dublju analizu poruke koju šalju.

  Vrane nećemo gledati putem CMC-a, niti o njima čitati u pisanim medijima, ali njihova šansa su elektronski mediji, što i ne mora da ima negativan predznak. Dapaće.

  Vrane su: Marko Pavičić (vokal) ; Željko Mekić Delić (gitara) ; Renato Pok (bass gitara) ; Kristijan Krpan (gitara) ; Leonardo Marković (bubnjevi.

  www.facebook.com/Vrane.CRO

  YouTube – Vrane – Ravni krugovi

  Autor priloga;
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  info@barikada.com