• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  VLADIMIR MARAŠ – Predstavljanje

  VLADIMIR MARAŠ – Predstavljanje

  VLADIMIR MARAŠ – Predstavljanje

  Vladimir Maraš je kompozitor i muzički producent iz Podgorice, Crna Gora. Rodio se 1974. godine u Beogradu. Nadalje, živi i djeluje iz Podgorice, Crna Gora. U muzičku scenu je svojom muzikom akativno uključen od 1989. godine nastupajući u mnogim rock bendovima iz Crne Gore – Gospoda Glembajevi, Rocni mir… Diplomirao je na pijano i klarinet odjelima Srednje muzičke školeVasa Pavić“, Podgorica (MNE)”. Završio je i Muzičku akademiju u Cetinju, Crna Gora.

  Svirao je žičane instrumente (gitaru, bass gitaru), a ta iskustva je koristio i u svom studijskom radu. U Beogradu je djelovao od 1993. do 1998. godine kojom prilikom je upoznao Kornelija Kovača i uz njegovu pomoć ušao je u mnoge projekte, većinom kao aranžer (Maja Odžaklijevska, Bisera Veletanlić, Knez i još mnogi drugi). Istovremeno, bio je članom Rambo Amadeus benda (Mutant Jazz Band).

  Maraš se kao autor po prvi puta pojavio u instrumentalnoj pjesmi “Vibe Era“, na izdanju “Okean” (City Records), kompilaciji instrumentalne muzike. Po povratku u Podgoricu, pojavio je na svom debut albumu instrumentalne muzike – “Pod kamenom“. Gosti na promociiji tog albuma bili su Kornelije Kovač i Vasil Hadžimanov. Novembra 2002., Vladimir Maraš & Band su sa velikim uspjehom prezentovali i promovirali muziku sa albuma “Pod kamenom” u dupke isponjenom “M” studiju, Novi Sad, u sklopu “Old Gold Jazz Festival“, zajedno sa Big Bandom RTV Ljubljana i uz Boško Petrović Trio.

  Sve do novembera 2005., Vladimir Maraš pripremao je svoj drugi album instrumentalne muzike – “Letters from Montenegro“. Od strane Kulturnog cerntraBudo Tomović“, Podgorica, taj album je osvojio nagradu “Montefon” u kategoriji, Najbolji instrumentalni album.

  Njegov treći (dupli) CD, “10/8” izdat je 2011. godine i publikovan, kao i prethodni, od strane crnogorske izdavačke kuće Goraton. Sadrži 18 kompozicija, od kojih njih 10 (CD 1 – “Balkan Sounds“) su u ethno jazz obliku sa nekoliko interpretacija ethno muzike Balkana, uz 8 originalnih kompozicija (CD 2 – “Groovy Groovz“) u jazz-funk stilu.

  Vladimir Maraš, također, radi i kao autor kratkih muzičkih formi (clips, jingles i commercials). Maraš piše i muziku za pozorište (Teatar mladih – Cetinje, djelo, “Čorba od kanarinca“). Treba pomenuti i njegov rad za TV “IN“, Podgorica, a uloga mu je bila da uređuje muzički programe te televizije. Maraš u posjedu ima vlastiti muzički studio, “Balkan 2“. Direktor je i suvlasnik marketinške agencije “Composite Montenegro“, kao i Record kompanije “Rabbit Records“. Uz sve to, vodi i Ethno Jazz ClubSejdefa“.

  Bila bi velika nepravda ne spomenuti Vladimirov udio u organizaciji i djelovanju jazz festivala organizovanog od strane crnogorske izdavačke kuće “Rabbit Records” u kooperaciji sa Made in New York Competition and Festival INC, iz New Yorka, USA. Taj festival sa velikim uspjehom i nemjerljivim značajem za crnogorsku i regionalnu jazz scenu djeluje od 2016. godine.

    

  Diskografija – Vladimir Maraš & Band – Pod kamenom (CD, SOKOJ-MIC, 2001) ; Vladimir Maraš & banD – Letters from Montenegro (CD, Goraton, 2005) ; Vladimir Maraš & banD – 10/8 (2xCD, Goraton, 2010) ; Vladimir Maraš & banD – 20 godina / 20 years (CD, Rabbit Records / Goraton, 2019)

  Vladimir Maraš (piano, keyboards, bass, accordeon) još od svojih muzičkih početaka sarađuje sa mnogim poznatim muzičarima, a među njima se ističu – Milorad Šule Jovović (guitar) ; Filip Gavranović (ac. guitars) ; Bata Božanić (bass) ; Mihajlo Krstić (bass) ; Vlada Samardžić (bass) ; Uroš Šećerov (percussions) ; Petar Radmilović (drums) ; Mihail Parušev (drums) ; Ljubiša Paunić (saxophone) ; Vladimir Vlada Krnetić (trumpet) ; Ivan Ilić (trombone) ; Saša Ranđelović Ranđa (guitar).

  https://www.facebook.com/vladimirmaras / http://www.vladimirmaras.com /

  YT – Vladimir Maraš & banD (feat. Marija Šestić) – Kraj tanana šadrvana

  YT – Vladimir Maraš Band- A Gift To Shule

  YT – Vladimir Maras & banD – live in NYC – “Watermelon man”