• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  VLADAN VUČKOVIĆ PAJA – Enformel

  VLADAN VUČKOVIĆ PAJA – Enformel

  VLADAN VUČKOVIĆ PAJA – Enformel / Multimedia Music, 2016 / CD / slobodna forma / Srbija

  U priodu od 01.06.2004. (001) do 25.03.2008. (197) uređivao sam i vodio serijal muzičko-informativnih radijskih emisija – Jeans generacija – emitovanih svakog utorka putem talasa Radio Tuzle i direktnim Internet prenosom. Sve u svemu – u tih 197 radijskih emisija serijala Jeans generacija – predstavio sam više od 2,000 raznih solista / bendova iz cijelog svijeta. Danas, sa ove vremenske distance, mogu reći da su neki od predstavljenih muzičara u međuvremenu umrli, nekima muzika više nije primarni životni interes, a neki su i danas postojano na braniku dobre muzike. Jedan od onih koji ne odustaju je i čovjek o kojem danas pišem – Vladan Vučković Paja.

  Muzika Vladana Vučkovića Paje predstavljena je u dvije radijske emisije serijala Jeans generacija – br. 65 (30.08.2005. godine) i Jeans generacija – br. 156 (05.06.2007. godine), kao i na web portalu Barikada – World of Music – u nekoliko navrata.

  Vladan Vučković Paja je gitarista, kompozitor, aranžer, multiinstrumentalista. Stalni je član pratećeg benda Zdravka Čolića i benda Piloti, Kikija Lesendrića, kao i Beogradske filharmonije. Vladan Vučković Paja ima veoma bogatu muzičku biografiju. Sve one koje ona u detalje zanima, mogu je pogleda OVDJE.

  Ograničit ću se, ovaj puta, na njegovu diskografiju koja je mnogobrojna i stilski raznovrsna – Okean (kompilacijski CD, 2000 / City Records) ; Put ka suncu (solistički CD, 2000, MTS) ; Na istoku zapada (solistički CD, 2003 / PGP-RTS) ; Dnevnik duge plovidbe (solistički CD, 2005 / PGP-RTS) ; GuitArt Trilogija (solistički DVD, 2007 / PGP-RTS) ; Partiture za koren i stablo (solistički CD, 2008 / PGP-RTS) ; JAZZiJA (solistički CD, 2012 / Dallas Records) ; Boemske rapsodije (solistički CD, 2014 / WMAS Records) ; Enformel (solistički CD, 2016 / Multimedia Music).

  Vladan Vučković Paja - Enformel 600

  “Enformel” je osmi po redu CD koji potpisuje Vladan Vučković Paja. Umjetnik nam sam objašnjava pojam – enformel – po kojem je nazvao svoj CD – “Enformel je umetnički pravac koji je nastao nakon II svetskog rata kao reakcija umetnika na besmisleno ljudsko stradanje. Enformel označava umetnost ‘bez forme’. Najpoznatiji je u slikarstvu, ali je zastupljen i u muzici. U enformelu sam pronašao inspiraciju za svoj album“.

  Vladanov muzički rad pratim već nekoliko godina unazad. Nakratko smo se i sreli, upoznali, 2010. godine, tokom održavanja Beogradskog jazz festivala. Vladanov muzički rad je stilski raznovrstan. Bez obzira koju vrstu muzike da izvodi, Vladan zadovolji najviše umjetničke standarde. Tako je i u primjeru muzike sa albuma “Enformel”. Paja se na ovom CD-u pojavljuje u višestrukoj ulozi – i kao kompozitor, i kao aranžer, i kao gitarista, i kao klavirista, i kao programer. Pomoć sa strane imao je u kompoziciji “Enformel #4” koju mu je pružio saksofonista, Nikola Demonja.

  Sama muzika je stilski neograničena. Paja je to majstorski iskoristio da nam predstavi široku paletu svojih sviračkih tehnika, a i bogatstvo svog poimanja muzike kroz lijepe melodijske linije. Ovaj album traži punu pažnju svog slušatelja, nije za površno preslušavanje, ali je nagrada onima koji mu se zdušno posvete – velika. Ispunit će sve njegove slušatelje Pajinom iskrenošću, svirkom bez kalkulacija, usredsređenom na visoki umjetnički dojam. Paja je u tome u potpunosti uspio.

   

  logo - Multimedia Music

  Vladan Vučković Paja – “Enformel” – 1. Enformel #1 ; 2. Enformel #2 ; 3. Enformel #3 ; 4. Enformel #4 ; 5. Enformel #5 ; 6. Enformel #6 ; 7. Enformel #7 ; 8. Enformel #8 ; 9. Enformel #9 ; 10. Enformel #10

  Vezani link: Boemske rapsodije (recenzija).

  www.vladanvuckovic.info ; www.facebook.com/pajaofficialpage

  YouTube – Vladan Vučković Paja – Enformel #5

  YouTube – Vladan Vučković Paja – Enformel #5

  .
  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .
  .