• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  VIS LUTALICE – U spomen na VIS Lutalice Zagreb (1963-1967)

  VIS LUTALICE – U spomen na VIS Lutalice Zagreb (1963-1967)

  VIS LUTALICE – U spomen na VIS Lutalice Zagreb (1963-1967) / Self-released / CDr / beat, rock / Hrvatska

  VIS Lutalice djelovao je na zagrabačkoj muzičkoj sceni tokom šezdesetih godina prošlog stoljeća. VIS Lutalice je u periodu svog djelovanja (1963. – 1967.) imao ove važnije nastupe – Klub omladine Kranjčevićeva, Klub omladine Kozjak, Klub omladine Centar, Klub omladine Samobor, kao i nastupe na raznim drugim mjestima i prigodama.

  Prvu postavu VIS-a Lutalice činili suBožidar Tedling Baja (vokal) ; Milan Zemljić (solo gitara) ; Zvonko Gorički (ritam gitara, vokal) ; Darko Vranaričić (bass gitara, vokal) ; Mladen Petrović (bubnjevi)

  Drugu postavu VIS-a Lutalice činili suJosip Kokot (ritam gitara, vokal) ; Darko Billege (solo gitara) ; Zvonko Gorički (bass gitara, vokal) ; Damir Turković (bubnjevi u prvoj fazi djelovanja) ; Mladen Petrović (bubnjevi u drugoj fazi djelovanja) ; Vlado (klavijature, vrlo kratko vrijeme)

  Nažalost, nije rijedak slučaj da VIS-ovi (vokalno instrumentalni sastavi) koji su djelovali u periodu pedesetih i šezdesetih, dvadesetog stoljeća, iza sebe nisu ostavili nikakav audio zapis. Ta sudbina obilježila je karijeru i VIS-a Lutalice. Iz razloga da neki od članova VIS Lutalice, nažalost, više nisu među nama, neki više ne sviraju, a neki su odselili iz Zagreba… bio je povod da originalni član, Zvonko Gorički, iskoristivši mogućnosti svog kućnog studija samostalno reproducira pjesme koje je izvodio sa svojim prijateljima. Ti snimci nam daju zvučnu sliku onog vremena kada se sviralo, uglavnom, u raznim omladinskim klubovima krcatih mladim ljudima željnih ritmova i pjesama što su nam stizali sa svjetske muzičke scene. Bilo je to vrijeme kada je tadašnja muzika mladima davala mnogo radosti. Zauzvrat, svaki VIS imao je “svoju” vjernu publiku koja ga je pratila (kako se danas prate nastupi nogometnih ekipa), idući sa njima i u druge gradove, bodreći ih na raznim takmičenjima sličnih VIS-ova. Uz pomen imena ovog VIS Lutalice, da bi se izbjegla svaka konfuzija, stavlja se i geografska odrednica, Zagreb, jer su pod istim imenom djelovali i VIS-ovi iz Beograda i Sarajeva.

  Da ostane, ipak, neko sjećanje na moj prvi sastav, VIS LUTALICE, napravio sam ovaj CD. U nekim manjim člancima iz novina tog doba, spomenuto je ime sastava, a zabilježena su i dva nastupa na Gitarijadama u Studentskom centru 1965. i 1966. godine. Sačuvao sam i neke plakate iz tog vremena. Neke smo dali tiskati za naše nastupe, a neki su grupni, gdje su spomenute i neke poznate ličnosti iz tog vremena. Muziku sa ovog CD-a poklanjam ljudima koji se sjećaju tog vremena i našeg djelovanja.” (Zvonko Gorički)

  Zvonko Gorički je i danas aktivan i djeluje na zagrebačkoj muzičkoj sceni. Svira u raznim postavama, raznim povodima, a najčešće kao dio JMT (Janko Mlinarić Trooly) Selection Banda. Muziku sa CDr-a “U spomen na VIS Lutalice Zagreb (1963 – 1967)” slušat će svi oni koji prate radijski serijal Krilati kotači (emisija broj 007, sa muzikom VIS Lutalice, emitovati će se 24-11-2018). CDr sa ovdje pomenutom i nezaboravnom muzikom može se kupiti kod autora – pisati mu u InBox njegovog Facebook profila.

  VIS Lutalice – “U spomen na VIS Lutalice Zagreb (1963-1967)” – 1. It’s all over now ; 2. Time is on my side ; 3. I call your name ; 4. Don’t play that song ; 5. I’m a believer ; 6. The last time ; 7. Lady Jane ; 8. Memphis Tennessee ; 9. Route 66 ; 10. She’s about a mover ; 11. Somebody help me ; 12. Hang on Sloopy ; 13. Heart of stone ; 14. Walking the dog

  https://www.facebook.com/zvonko.goricki

  Osnovu za ovaj tekst dao je Zvonko Gorički.
  Uz neke dodatne informacije, sve je kompajlirao Dragutin Matošević.

     

  YT – VIS Lutalice – It’s all over now

  YT – VIS Lutalice – Somebody help me