• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  VESELINO JAZZ PROJECT – Romantic Egg Is Going Home

  VESELINO JAZZ PROJECT – Romantic Egg Is Going Home

  VESELINO JAZZ PROJECT – Romantic Egg Is Going Home / Self-released, 2017 / CD, digital / contemporary jazz / Hrvatska

  Luka Veselinović je svirač bass gitare kojega je muzička karijera vodila širom svijeta i kroz razne muzičke pravce – od alternative rocka do jazza. Muziku je studirao na glasovitom Berklee School of Music u Bostonu, USA. Na njega su uticali muzičari od The Beastie Boysa i James Browna do Herbie Hancocka i Dave Hollanda. Luka sublimira razne muzičke pravce, treninge i iskustva i inkorporira ih u svoju muziku koju ostvaruje uz ekipu nazvanu Veselino Jazz Project.

  DiskografijaVeselino Jazz Project – Magnetic Whale (2013) ; Veselino Jazz Project – Romantic Egg Is Going Home (2017)

  Na albumu “Romantic Egg Is Going Home” svirali su Veselino Jazz Project u postavi – Luka Veselinović (bass gitara, vokal) ; Zvjezdan Ružić (klavir) ; Vojkan Jocić (tenor saksofon) ; Lenart Krečič (tenor saksofon) ; Pedja Milutinović (bubnjevi). Na jednoj pjesmi je gostovao Lukin profesor s Berkleeja, Darren Barret, inače, trubač i dobitnik Grammyja!

  O svom djelu, drugom autorskom albumu, sam autor je izjavio – “Album je jako optimističan, feel good. Nedavno mi je baš pala na pamet jedna misao – da bi nešto bilo umjetnički kvalitetno, ne mora biti komplicirano niti mistificirano. Umjetnost može biti jednostavna i pristupačna, a istovremeno duboka. Ne mora biti komplicirana i kompleksna. Možda zato i jest tako feel good album. Neke stvari su jako banalne, ali baš zato su možda duboke. Za mene je glazba veza između tebe i ljudi koji te slušaju, preko nje se povezuješ s ljudima, pa je nekako logično da, ako je tebi ugodno i jednostavno dok je izvodiš, tako će biti i ljudima koji te slušaju.

  Prethodni citat bi, možda, nekoga mogao navesti na pomisao da su Veselino Jazz Project na ovom albumu snimili muziku koja bi se svrstala u komercijalnu formu jazza zvanu smooth jazz. Ne, ni slučajno. Album, “Romantic Egg Is Going Home“, pripada jazzu ovog trenutka, savremenoj formi jazza koja odgovara njegovom sadašnjem poimanju.

  Muzika koju izvode članovi ekipe Veselino Jazz Project odlikuje se lakoćom sviranja i visokom umjetničkom razinom njihovih izvedbi svojestvenoj visoko obrazovanim jazz muzičarima. Same kompozicije, a ima ih 9, obojene su čestim promjenama ritma, izmjenom instrumenata koji preuzimaju solističku ulogu i atmosferične su. U nekoliko kompozicija, Luka Veselinović se, pored sviranja bass gitare, oglašava i vokalno – radi se o vokalizama kojima su podcrtane neke melodijske linije.

  Ovaj materijal je zahvalan za koncertno izvođenje jer obiluje lijepim i maestralnim solističkim elementima koji mame na aplauze tokom same izvedbe istih. Prava muzička publika, i ne samo ona sklona jazzu, lako će ih prepoznati i nagraditi iskrenim aplauzom.

  Hrvatska muzička scena, pogotovo jazz orijentacije, bogata je mladim jazz snagama koje si krče put ka njenom vrhu. Ima ih podosta, srećom, a iz kvantiteta uvijek proizilazi kvalitet. Jedan od tih aspiranata ka vrhu, sa punim pravom, je i Luka Veselinović. Poželio bih mu da uspije, a bez obzira na konačan rezultat, neka nam Luka podari još ovako vrijednih projekata.

  Veselino Jazz Project – “Romantic Egg Is Going Home” – 1. Kun Kan Kin ; 2. Wind ; 3. Romantic Egg Is Going Home ; 4. Away ; 5. Letter to Dear Friend ; 6. Just Passing Through ; 7. Dobar dan ; 8. Trek Travel ; 9. Push

  Foto – Milan Krkač

  http://lukaveselinovic.com / https://www.facebook.com/veselinomusic / https://store.cdbaby.com/cd/veselinojazzproject3 / https://www.youtube.com/user/veselino1/videos

  YouTube – Veselino Jazz Project – Kun Kan Kin (Recording Session)

  YouTube – Veselino Jazz Project – Letter To Dear Friend (Recording Session)

  Reakcije:

  Iskreno vam se zahvaljujem na članku / recenziji… i takodjer se nadam da će biti puno koncerata i promocija albuma… i ovo što ste napisali, pojavila se jedna nova i mlađa glazbena jazz scena koja donosi entuzijazam i mlađim glazbenicima i slušateljima… i to stvarno veseli… Nadam se da ćemo i svirati negdje bliže Vama da vas upoznam i zahvalim Vam se uživo….
  Luka Veselinović, Veselino Jazz Project, bass gitara

  Predivna recenzija! Veliki pozdrav iz Šibenika i veliko hvala za support koji nam dajete! Od srca hvala!
  Zvjezdan Ružić, Veselino Jazz Project, klavir

  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .