• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  UDRUŽENJE ROĐAKA – Koncert u Tuzli (29-09-2017)

  UDRUŽENJE ROĐAKA – Koncert u Tuzli (29-09-2017)

  UDRUŽENJE ROĐAKA – Koncert u Tuzli (29-09-2017)

  Udruženje rođaka – Balkansko – norveška muzička atrakcija stiže u Tuzlu

  Udruženje rođaka je muzički sastav kojeg čine mladi umjetnici iz balkanskih zemalja, a koji danas žive i rade u Norveškoj. Zbog njihove muzike i načina interpretacije, muzički kritičari ocijenili su ih kao jedan od neponovljivih i trenutno najboljih bendova na sceni. Razlog za ovaj komentar je zasigurno pjesma “Nermina“, moderna verzija Šantićeve pjesme “Emina“, koja je pored pjesme “Kafana Hollywood” pobrala velike simpatije publike širom Bosne i Hercegovine, ali i regiona. Na taj način, plasirala je Udruženje rođaka na domaće muzičko nebo.

  Bend je prošle (2016.) godine , albumom “Kafana Hollywood“, proslavio deseti rođendan i čije je prvo izdanje rasprodano u rekordnom vremenu. Ovaj bend čine rođaci – Mili i Sanjin Oručević iz Mostara, Elvis Medić iz Ključa, Igor Dunđerović iz Sarajeva, Daniel Lazar iz Beograda te Almir Mešković iz Tuzle. Oni već godinama žive u Norveškoj, a svojim nastupima osvojili su Norvežane, ali i bh. dijasporu koja tamo živi. Prolazili su kroz teške životne faze prilagođavanja, ali je ključ njihovog uspjeha, kako kažu, upornost i zajedništvo.

  Svi su muzički obrazovani i do sada su pjesme snimali na norveškom jeziku, a posebnu slavu stekli su sevdalinkom “Kristina“, snimljenoj na norveškom jeziku. Ovaj zanimljivi muzički sastav je tokom prošle (2016.) godine nastupao u nekoliko bosanskohercegovačkih gradova, a gdje god su se predstavili, izazvali su apsolutno oduševljenje publike.

  U koprodukciji AgencijeZeus” iz Tuzle i Međunarodne galerije portreta, Tuzla, 29. septembra 2017. godine, Udruženje rođaka nastupa u Tuzli, u AteljeuIsmet Mujezinović“, Tuzla. Ulaz na koncert je besplatan. Rođaci pozivaju tuzlansku publiku na svojevrsno putovanje kroz muziku balkanskih naroda i jedinstven muzički doživljaj, nakon čega ćete zasigurno upamtiti njihovo ime – muzički sastav Udruženje rođaka.

  Udruženje rođaka (Union of Cousins) – BiH Tour Sept 2017 – Program

  24-09-2017 – Jutarnji show “Uzbuđenje“, Face TV, Sarajevo
  26-09-2017 – Caffe bar Sana, Sanski Most
  27-09-2017 – Restoran Lane, Ključ
  28-09-2017 – Historijski muzej BiH, Sarajevo
  29-09-2017 – Atelje “Ismet Mujezinović”, Tuzla

  Vezani link – https://barikada.com/udruzenje-rodaka-kafana-hollywood/ (Recenzija – Dragutin Matošević)

  http://www.udruzenjerodjaka.com / http://www.facebook.com/udruzenjerodjaka

  Foto: Srđan Dunđerović

  YT – Igor & Udruženje rođaka – Nermina

  YT – Udruženje rođaka – Kafana Hollywood (Album Kafana Hollywood, 2016)

  .  .
  .  .  .
  Prilog:
  Barbara Pavljašević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  .  .  .
  .  .