• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  UĆUTI PAS – Kako da ne, kako da ne, mogu ti reći da da

  UĆUTI PAS – Kako da ne, kako da ne, mogu ti reći da da

  UĆUTI PAS – Kako da ne, kako da ne, mogu ti reći da da / Nocturne Media, 2015 / digital / crossover / Srbija

  Ućuti pas je crossover bend iz Lazarevca (Srbija). Sa radom je počeo 2011. godine. Pobjednici su 1. Belgrade Demo Festa Live, održanog 2013. godine. Na istom su Milan Savić (bass) i Radovan Kušaković (gitara) nagrađeni kao najbolji basista i gitarista. Iste godine ulaze u finale 47. Zaječarske gitarijade, otvaraju Belgrade Beer Fest i nastupaju po svim većim festivalima širom Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine (Arsenal Fest, Kulpin Fest, Lake Fest, Jelah Fest, Fabula Fest…).

  Ućuti pas - Kako da ne, kako da ne, mogu ti reći da daMuzika koji stvaraju okarakterisana je kao moćna fuzija više pravaca (hc, hip-hop, ska, reggae, funky) začinjena saksofonskim dionicama. Imaju dva vokala u bendu. Tekstovi se angažovani – metaforično, a i direktno se hvataju u koštac sa osnovama čovjekovog postojanja i njegovom energijom.

  Članovi benda Ućuti pas su: Bojan Milutinović – vokal ; Vladimir Milinković – vokal ; Radovan Kusaković – gitara ; Milan Savić – bass gitara ; Darko Lazić – bubnjevi.

  Album “Kako da ne, kako da ne, mogu ti reći da da” sadrži deset kompozicija. I vokalno i instrumentalno, članovi benda Ućuti pas, uspjeli su se nametnuti originalnim pristupom. Time su stekli prepoznatljivost, originalnost, što ne uspijeva mnogim drugim bendovima. Uspješno su izmakli zamci ponavljanja poznatih klišeja. To i objašnjava njihov veliki uspjeh, pobrojan gore, usprkos činjenici da su relativno mladi bend. Ućuti pas imaju veliku šansu dostići sami vrh srpske crossover muzičke scene. Na njima je da ta očekivanja i opravdaju. Sa srećom.

  Ućuti pas – “Kako da ne, kako da ne, mogu ti reći da da” – 1. Marim ; 2. Neke stvari ; 3. Dżaba ; 4. Trażim ; 5. Metak u čelo ; 6. Reci mi ko si ; 7. Jah ; 8. Pismo i glava ; 9. Dani ; 10. Ljubičasta mandolina (ne tako skrivena traka)

  www.facebook.com/UcutiPas

  Facebook – Ućuti pas – Tražim (Live at Studio Headroom)

  Facebook – Ućuti pas – Pismo i glava

  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  II Tuzlanske brigade 15
  75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina