• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  TORI TANGO – For One Touch

  TORI TANGO – For One Touch

  TORI TANGO – For One Touch / Klopotec, 2016 / CD, Digital album / tango / Slovenija

  Jure Tori je rođen 1975. u Trbovlju, Slovenija. Od malena se bavi muzikom, kako kroz školovanje i tako i aktivnim sviranje. Njegovo opredjeljenje su instrumenti sa tipkama – harmonika, klavir, orgulje. Svoje pravo mjesto za sviranje i napredovanje, našao je u grupi Orlek. U toj grupi svira i dan danas. Tori Tango je njegov iskorak iz onoga što radi njegova grupa Orlek. Pokušaj je to, pokazat će se uspješan, da proširi svoje muzičke horizonte, da se iskaže i u drugom muzičkom pravcu – a to je, tango. Tango je ples nastao u Južnoj Americi u 18. stoljeću kombinacijom elemenata crnačkoga plesa i španjolske melodike. Bogat je ritmom i melodijom. I od plesača i od svirača traži vrhunsko umijeće. Jure Tori je, kao svirač, dorastao tom zadatku.

  Grupa Tori Tango je internacionalna i čine je: Jure Tori – harmonka, klavir (Slovenija) ; Kurt Bauer – violina (Austrija) ; Ariel Cubria – gitara , vokal (Kuba) ; Ewald Oberleitner – kontrabas (Austrija).

  Tori Tango - CD Omot

  Album sadrži 14 kompozicija, instrumentala, uz jednu od njih, pjevanu, “En Blanco”. Kompozicije većinom potpisuje Jure Tori, a svoj potpis je u četiri slučaja stavio i gitarista, vokalista, Ariel Cubria. Albumom preovlađava tango muzika, uz dvije polke – tek da ne zaboravimo da je ovo, ipak, slovenačko izdanje. Zvukom albuma preovlađuje zvuk harmonike (klavira) i violine. Dostojan prostor za solo dionice dobila je i gitara, pa čak i kontrabas. Sve je to znatno obogatilo zvučnu sliku.

  Muzika sa albuma “For One Touch” dira vas svakim svojim tonom, taktom i dinamikom. Nesvjesno igrate uz ove zvuke i ritam. Gledali smo na TV i u filmovima igrače uz tango muziku. Znamo da je to strastven ples. Igrački par je usredsređen jedno na drugo i okolni svijet za njih kao da i ne postoji. Sličan osječaj je i kada se prepustite muzici sa ovog albuma. Do vas je da otkrijete sve ljepote koje ova muzika donosi. Tih lijepih momenata, muzika sa ovog albuma ima na pretek.

  logo - Klopotec

  Tori Tango – “For One Touch” – 1. Lavender’s Fields ; 2. Habanera del Puerto ; 3. Rambling Man ; 4. Tengo Tango ; 5. The Letter (A letter to the Father) ; 6. Accordions to the Goblins! ; 7. La Vittoria ; 8. Jutranji Svit ; 9. Dance of the Trees ; 10. En Blanco ; 11. Reinventango ; 12. Lustkanka ; 13. Born in the Storm ; 14. Sanque Nero

  www.facebook.com/jure.tori / juretori.com

  YouTube – Tori Tango – Porgy & Bess Vienna

  YouTube – Tori Tango – Kino Šiška, Ljubljana

  YouTube – Tori Tango, En blanco

  .
  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .
  .