• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  TOMISLAV GOLUBAN – Gambler’s Blues

  TOMISLAV GOLUBAN – Gambler’s Blues

  TOMISLAV GOLUBAN – Gambler’s Blues / Menart/Spona, 2014.

  – Nakon albuma “Med bregi”, svirač usne harmonike, Tomislav Goluban, nastavlja dalje. No, ovog puta, u ponešto drugačijem, blues stilu. S novim albumom, čije izdanje samo što nije ugledalo svjetlo dana, Tomislav se vraća korijenima, dobroj staroj blues-rock svirci, ogoljenoj na tri instrumenta (gitara, bas i bubanj) kako bi siroviji i nešto jednostavniji zvuk pokazao da se u njemu može itekako uživati! Na albumu koji će nositi naziv “Blow Junkie”, usna harmonika igra vodeću ulogu, a kompletan album odaje dojam stare bluzerske mantre ‘manje je više’. Prije samog izlaska ovog blues-rock nosača zvuka, prvi single, “Gambler’s Blues”, uvodi nas u blues priču koja nas čeka na albumu “Blow Junkie”. Glazbu i tekst potpisuje Tomislav Goluban.

  Tomislav Goluban - Logo“Nismo li svi u nekom trenu života kockari? Pobjeđujemo, gubimo, a rizik je taj koji nosi neizvjesnost i uzbuđenje. Hodamo po rubu, hoće li nas na vrhu dočekati predivan pogled ili pad s litice nikad ne znamo, ali u tome je i čar, zar ne? U glavi mi je bio JJ Cale kojeg na bubnjevima prati Charlie Watts.” – govori Tomislav o novoj pjesmi, a o albumu “Blow Junkie”, kaže: “Nakon nosača zvuka na hrvatskom jeziku, skretanja u duboke etno vode, gostiju i različitih stilskih područja tradicijske glazbe Hrvatskog zagorja, htio sam se vratiti onom starom čistom bluesu, onom čemu me i ljubav prema toj vrsti glazbe privukla – sočnom kompaktnom i čvrstom zvuku bez previše ‘cifranja’. Uz nekoliko glavnih instrumenata, raspaliti svirku bilo je prilično oslobađajuće.” Album će sadržavati 16 pjesama od čega je 11 autorskih, na engleskom jeziku, 4 instrumentala i jedna obrada.

  Tomislav Goluban: harmonica, vocal / Lovro Šicel: guitars, cigar box, backing vocals / Aleksandar Vešić: bass guitar / Igor Vugrek: drums / Nebojša Buhin: tremolo guitar

  Produced by Dragutin Smokrović “Smokva”


  “Gambler’s Blues” (Lyrics):

  Baby you are a thrill, you are danger, just like a gamblin’ game
  Throw the dice, on and off, never get what I want
  Play on red, or play on black, risk is always just the same
  Sometimes I win, sometimes I lose
  Playing my hand, got those gambler’s blues

  Queen of hearts, ace of spade, you never place your bets on me
  But I’m still trying, to spin around, this fortune wheel
  Just like a rounder, cold as ice, with a rambling on my mind
  Sometimes I win, sometimes I lose
  Playing my hand, got those gambler’s blues


  www.goluban.com / https://www.facebook.com/golubantomislav

  YouTube – Tomislav Goluban – Gambler’s Blues