• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  TOMISLAV GOLUBAN – Blow Junkie

  TOMISLAV GOLUBAN – Blow Junkie

  TOMISLAV GOLUBAN – Blow Junkie / (MenArt/Spona) 2014. / CD / Blues/blues rock – CROATIA

  Hrvatski muzičar Tomislav Goluban je aktivan na tamošnjim muzičkim prostorima, a njegova karijera poseduje kontinuitet i diskografsku prohodnost. Autor je muzike koju stvara, peva i svira usnu harmoniku, a aktuelno izdanje, “Blow Junkie”, njegovo je šesto po redu diskografsko ostvarenje.

  Tomislav Goluban - SingleNa pomenutom CD-u našlo se 16 songova, od kojih je gotovo kompletan opus, sem jedne numere i nekoliko koautorskih, delo ovog singer/songwritera. Goluban je na terenu blues i blues rocka, koji naginje, rekao bih, više ka USA struji nego evropskim presviranim ili razblaženim varijantama.

  Songovi su ritmični, takođe imaju prepoznatljivu melodijsku nit, i jedan sveopšti tkzv. laid-back štimung i atmosferu, po kojoj je Goluban na neki način i karakterističan kao izvođač.

  “Blow Junkie” čine pesme, koje su, čine se, jednostavno odsvirane, interpretirane i aranžirane, ali pomenuti osećaj može lako da vas zavara, kako je sve u stvari jednostavno i lako kada to rade muzičari koji znaju šta hoće i žele. A gospodin Goluban imao je uz sebe “malu” pomoć prijatelja koji su doprineli da na kraju prisutni materijal dobije željeni oblik i formu. Nenametljiva produkcija i mix Dragutina Smokrovića – Smokve zaslužuje pohvalne epitete, i čini se da je uspešno pronikao u psihologiju autora.

  “Blow Junkie” je album koji se lako prihvata, naravno, ako imate afinitete prema bluesu i sličnim varijantama, a to je i više nego dovoljan razlog da se slušalački “suočite” sa Tomislavom Golubanom…

  www.goluban.com / www.menart.hr / www.spona.biz

  YouTube – Tomislav Goluban – Blow Junkie

  Zainteresovani za recenzije – svoja oficijalna, demo, promo, live… (CD, DVD, LP, audio cassette…) izdanja (isključivo fizičke kopije), poštom slati na:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
  e-mail: lokbis@hotmail.com
  Download izdanja se ne recenziraju