• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  THE GOVERNMENT – Razbudi me

  THE GOVERNMENT – Razbudi me

  THE GOVERNMENT – Razbudi me / Take It Or Leave It Records, 2015 / CD, digital / alternative, indie rock / Makedonija

  Godine 2014., u vreme mnogih burnih političkih dešavanja, četiri obična lokalna junaka ove priče osnivaju grupu The Government, u slavnom makendonskom gradu Bitola. Svi oni u to vrijeme već imaju ozbiljne muzičke predistorije, svirajući po različitim kultnim sastavima, ponekad se sudarajući u raznim postavama. Zajedno su, ipak, nosili težinu nemilosrdne društvene stvarnosti. Tako su, u jednom trenutku, riješili da spoje svoje ideje, misli, osjećanja, probleme i da svojom kreativnošću probaju da se izraze kroz novi zajednički projekat. Danas su svjedoci svog magičnog putovanja i činjenice da sve više ljudi uživa u njihovoj muzici i riječima. Ova priča je samo početak i nastaviće se vrlo brzo. Do tada, biti heroj znači – opstati i napraviti promjenu najprije u svojoj okolini, dok krugovi ne počnu da se šire.

  The Government su na tržištu sa albumom, “Razbudi me“. Pet pjesama urađeno je na makedonskom jeziku, dok su tri načinjene na engleskom, uz napomenu da im je jedina bitna karakteristika da prenesu poruku, bez obzira na kom jeziku. Album je snimljen u studiju Mladinskog kulturnog centra u Bitoli. Za tehničku podršku zahvalni su Dimitru Zirov Zirku, miks i mastering uradio je Goran Janevski, dok se za vizuelni koncept i grafički izgled pobrinuo Zlatko Nikodinovski.

  Album, “Razbudi me“, dostupan je na svim relevantnim digitalnim platformama (iTunes ; Amazon ; Google Play ; Spotify ; Deezer), kao i u kompakt disk formatu na web stranici najstarije srpske nezavisne izdavačke kuće, Take It Or Leave It Records, Beograd, Srbija.

  DiskografijaRazbudi me (Take It Or Leave It Records, 2015)

  The Government su – Goran Janevski Canak (gitara, vokal) ; Zlatko Z’lte Nikodinovski (gitara, prateći vokal) ; Tome Spasovski (bass gitara, prateći vokal) ; Aleksandar Tunev (bubnjevi)

  The Government sviraju ono što mi se sviđa već na prvo slušanje. Tako treba da zvuči bend koji svira u ovom trenutku vremena. Oni nikoga ne kopiraju. Nisu opterečeni muzičkim trendovima prošlih dana (godina). Ovo što oni čine, teži je način, ali i jedini ispravan. Na trenutke me podsjećaju na slovenačku grupu Siddharta, ali ako kažem da su Siddharta grupa u vrhu rock scene Slovenije, to poređenje i ne mora imati negativan prizvuk.

  Album, “Razbudi me“, sadrži osam autorskih pjesama, sa tekstovima koji imaju socijalni kontekst. Koliko je muzika sa ovog albuma “upotrebljiva” govori i podatak da je sa njega “skinuto” šest singlova. Malo je to kome uspjelo. Nadam se da The Government već rade na novom materijalu. Dovoljno su nas puštali da ih čekamo.

  Malo je aktivnih grupa koje su svojim prvim albumom pokazale ovoliko sigurnosti u sviranju i originalnosti u svom muzičkom pristupu. The Government pjevaju na “teške” teme. To je teži put do publike, ali je “pobjeda” u takvim uslovima znatno slađa. Nemam sumnje u njihovu svijetlu budućnost. Ona je isključivo u njihovim rukama.

  The Government – “Razbudi me” – 1. Falling Away ; 2. Razbudi me! ; 3. Gradot ; 4. Run Baby Run ; 5. Crna zemja ; 6. Političar ; 7. Nebo ; 8. Rain

  https://www.facebook.com/TIOLIrecords / http://www.thegovernment.mkhttps://www.facebook.com/TheGovernment.mk

  YouTube – The Government – Razbudi me

  YouTube – The Government – Falling Away

  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .