• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  TATE ROMANOVA – Iz razloga

  TATE ROMANOVA – Iz razloga

  TATE ROMANOVA – Iz razloga / Croatia Records, 2020 / CD, digital / drive-pop / Hrvatska

  Tate Romanova je drive-pop bend iz Splita koji djeluje od 2019. godine. U prethodnom periodu publikovali su četiri single izdanja – “Prebrzo“, “Osim kad ne“, “Iz razloga” i “Na radiju” . Te pjesme upotpunjene sa još šest autorskih pjesama, dale su im osnovu za objavu debut albuma objavljenog na CD-u pod nazivom “Iz razloga“. Pomenuti materijali snimani su u mostarskom studiju “Pavarotti” i u zagrebačkom studiju “Dan mrak“. Muziku na albumu potpisuju Šime Barbarić i Ante Jerončić, a Barbarić je i autor svih tekstova. Album je producirao Ivan Božanić (Pips Chips & Videoclips, ABOP) koji je taj album, također, miksao i masterirao.

  Pjesme na albumu presjek su života članova benda i njihovih bliskih ljudi. Materijal prati fiktivnu junakinju Tate Romanovu koja prolazi kroz razne zanimljive i izazovne priče, a i tekstovi se tematski dosta osvrću na neobične i rizične situacije u kojima ona djeluje i reagira. Bend je specifičan po tome da jedni drugima često izmišljaju imena, tj. daju nadimke, a Tate Romanova se pojavila kao jedna od varijanti koja je svima na prvu baš dobro zazvučala.

  DiskografijaIz razloga (Croatia Records, 2020)

  Tate Romanova su – Sara Andrić (vocals) ; Ante Jerončić (guitar) ; Zdeslav Klarić (keyboards) ; Lana Beović (bass) ; Ivana Županović (drums)

  Ono što bih odmah na početku ovog osvrta istakao je osobnost muzičkog izraza kojim su se članovi benda Tate Romanova uključili u avanturu zvanu – “i mi tražimo svoje mjesto na regionalnoj muzičkoj sceni“. Moram istači – taj koncept i nije svojstven svim novim muzičarima. Opet, kopiranje svojih uzora kratkog je daha i nikome nije donijelo dugoročan ostanak na muzičkoj sceni koja je nemilosrdna i malo kome prašta promašaje tipa “mogu ja i bolje od naših uzora!“. Samo oni koji imaju originalni pristup i određenu konstantnost u radu – mogu se nadati uspjehu.

  Zvuk benda Tate Romanovaboji” glas vokalistkinje Sare Andrić. Ona pjeva manirom već iskusnih pjevačica i predstoji joj šira medijska prepoznatljivost. Bend je dobro uigran i ni jedan član, instrumentalista, ne pretenzira “iskočiti” iz zajedničke priče. Pjesme su laganog i emotivnog ugođaja. Malo više raznolikosti u tom segmentu ne bi im bilo na odmet.

  Splitsku muzičku scenu su u zadnje vrijeme obogatili “neki novi klinci“. To svakako treba pozdraviti. Dođu tako vremena kada se “stari” zamore ili zasite, a onda tu uskoče “mladi” i u nastalom vakuumu traže i nalaze svoju šansu. U te i takve spadaju i Tate Romanova. Dobro su počeli – dobar album izdat za renomiranog izdavača, Croatia Records… Dva su to veoma bitna aduta. Sve nadalje isključivo ovisi o njima samima. Želim im svako dobro.

  Tate Romanova – “Iz razloga” – 1. Na radiju ; 2. Iz razloga ; 3. Nakon ; 4. Zbog nas ; 5. U bojama ; 6. Na rubu maha ; 7. Osim kad ne ; 8. Prebrzo ; 9. Jurim ; 10. Opet radim na Beat

  https://www.facebook.com/tateromanovamusic /

  YT – Tate Romanova – Nakon

  YT – Tate Romanova – Iz razloga