• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  SiVi – Devet

  SiVi – Devet

  SiVi – Devet / Multimedia Music, 2023 / Dig, 2021 – CD, 2023 / alternative rock (romantic grunge) / Srbija

  Pančevački bend SiVi je nastupom u finalu “Belgrade Demo Festival Live, 2013!“, po izboru stručnog žirija, osvojio treće mjesto. Već tim činom pokazao je da je akt na koji se ubuduće treba ozbiljnije računati.

  Potom su SiVi gostovali na “Lake Fest-u” u Nikšiću. Kvalitet benda, sredinom 2014. godine, prepoznao je management muzičke kuće “Multimedia Music” i s bendom je potpisan ugovor za digitalno izdanje. Album prvenac, “Sedam“, izdat 2014. godine, dostupan je na svim vodećim audio portalima (Amazon, Deezer, Itunes, Spotify…).

  Bend SiVi trenutno promoviše svoj drugi album, “Devet“, sa etiketom Multimedia Music. Taj album uključuje i neke pjesme s albuma prvenca, “Sedam“. Više info o bendu: www.reverbnation.com/sivi

  DiskografijaSedam (Dig, 2014) ; Devet (Multimedia Music, Dig, 2021, CD, 2023)

  SiVi su – Dejan Mrkalj (vokali. gitara) ; Marko Jovanović (klavijature) ; Dimitrije Despotovski (bass gitara) ; Uroš Anđelevski (bubnjevi)

  Muzički stil benda SiVi deklariše se kao alternative rock. Što je alternativna rock muzika? Alternative rock je, u biti, krovni pojam za underground muziku koja se pojavila u jeku punk rock pokreta – od sredine 1980-ih. Tokom većeg dijela svoje istorije, alternativni rock je uglavnom bio definiran svojim odbacivanjem komercijalizma mainstream kulture. U naprijed napisano, svojim muzičkim radom, u potpunosti se uklapa i bend SiVi. Bez da se dodvoravaju ikome, hrabro idu naprijed svojim viđenjem muzike, na način kako je oni sami i doživljavaju.

  Kroz taj bend prošlo je nekoliko muzičara, ali njegovu osnovu čini vokalist i gitarist, Dejan Mrkalj. uz to, Dejan potpisuje i tekstove, i muziku i aranžmane. Kao kompletan muzičar, moram istači da je uspješno odgovorio svim zadacima pred njim. Klavijaturista, kao i ritam sekcija, naravno, dostojno su odradili svoj dio zadatka.

  Muzika benda SiVi je kompleksna, puna ritma, nenadanih harmonskih i instrumentalnih rješenja, ali je sve “pod kontrolom“. Tekstovi su bogati porukama koje oslikavaju sadašnji tenutak. Ovo je muzika koja traži pažljivo i strpljivo slušanje. Vjerujem da će ovo izdanje naići na takve slušatelje. Članovi benda SiVi su se potrudili, sada je na onima koji do ovog izdanja dođu, da u njemu iznađu njegove neskrivene vrijednosti.

  SiVi – “Devet” – 1. Iznad promene ; 2. Bledim ; 3. Sedativ stvarnosti ; 4. Sjaj svetog vida ; 5. Ruke ; 6. Volim tvoj svet ; 7. Sedam godina (Privid) ; 8. Ogledala ; 9. Brooken Tree

  Foto – Promo (na slici – Dejan Mrkalj)

  https://www.facebook.com/sii.vii.1 / https://www.reverbnation.com/sivi /

  YT – SiVi – Volim tvoj svet

  YT – SiVi – Iznad promene