• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  SHLJUKA – Iluzija

  SHLJUKA – Iluzija

  SHLJUKA – Iluzija / Lampshade Media, 2017 / CD, dig / pop, rock, jazz / Srbija

  Projekat pod nazivom “Shljuka” koncipiran je oko Aleksandra Jovanovića, Zaječarca koji živi u Beogradu. On se ovim izdanjem širem auditoriju po prvi put predstavlja kao vokalni solista i tekstopisac. Pored Jovanovića, koji potpisuje sve numere kao autor, klavijaturista i glavni vokal, tu su i bass gitarista Marko Fabry i bubnjar Aleksandar Cvetković, sa kojima sarađuje već godinama kroz razne sastave – Coolares, Woodcock Group, Serbian Jazz Bre i Marčelov Napeti Kvintet, kao i nastupima u nekim drugim jazz sastavima. U bendu su i dvije dame kao prateći vokali, takođe stare saradnice – Nevena Jelić (Serbian Jazz Bre) i Nevena Glibetić (Marčelo). Kao specijalni gost, na dvije numere, pojavljuje se i saksofonista, Max Kochetov. Projekat – “Shljuka” – objedinjuje njegov debut album – “Iluzija” – izdat 2017. godine za izdavačku kuću Lampshade Media.

  DiskografijaIluzija (Lampshade Media, 2017)

  Shljuka su – Aleksandar Jovanović Shljuka (vokal, klavijature, kompozicije, aranžmani, tekstovi) ; Marko Fabry (bass gitara) ; Aleksandar Cvetković (bubnjevi) ; Nevena Jelić (prateći vokal) ; Nevena Glibetić (prateći vokal) – gost – Max Kochetov (saksofoni)

  Aleksandar Jovanović Shljuka je o albumu “Iluzija” dao opis riječima: “Odredio sam ga kao izdanje za probranu publiku. Pjesme na albumu su introspektivne, ali i univerzalne, s poezijom u kojoj se na filozofski način bavim vječnim temama ljubavi, života, univerzuma… muzikom koja je sadržajna i slojevita, ali traži punu pažnju slušatelja“.

  Muzika koju nam donose Aleksandra Jovanović Shljuka i njegov bend, bez ikakve dvojbe, žanrovski i atmosferom je slojevita. Upravo i traži slušatelje spremne na malo “teži” zvuk. Aranžmanski su bogati čestim harmonskim i ritmičnim promjenama, sa velikim osloncem na jazz obrasce.

  Muzika sa albuma “Iluzija“, u svakom slučaju, zaslužuje mnogo veću medijsku pažnju. Nesrećna okolnost je da ona obitava u ovom vremenu kada su prave vrijednosti zanemarene, kada vladaju neki drugi parametri “kvalitete“. Znalci, koji znaju prepoznati pravi kvalitet, znat će cijeniti ovo djelo, znat će prepoznati iskrenu želju ovih muzičara da nam ponude svoje iskrene osjećaje i razmišljanja o današnjem svijetu kroz muziku koju nam sviraju.

  Shljuka – “Iluzija” – 1. Iluzija ; 2. Ideja bez lica ; 3. Kakav san ; 4. Tu sam ; 5. Sad ; 6. Nema tajni ; 7. Otkriven plam ; 8. Iz dana u dan ; 9. Kraj

  https://www.facebook.com/aleksandar.j.sljuka / https://www.shljuka.rs /

  YT – Shljuka – Iluzija

  YT – Shljuka- Tu sam