• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  SCHOOL BUS – Gledanje u Sunce

  SCHOOL BUS – Gledanje u Sunce

  SCHOOL BUS – Gledanje u Sunce / Take It Or Leave It, 2016 / CD, digital / punk-rock / Srbija

  School Bus je punk-rock bend iz Knjaževca, Srbija. Osnovali su ga, 2008. godine, tadašnji srednjoškolaci. Nakon velikog broja odsviranih koncerata i uvježbavanja autorskog materijala, 2010. snimaju debitanski album, “Ljubav, bes, nostalgija…“, načinjen u kućnim uslovima, koji je objavljen za zagrebačku Nezavisnu izdavačku kuću “Slušaj najglasnije!“, tek 2013. godine.

  Za svoje drugo studijsko izdanje, album “Gledanje u Sunce“, knjaževačka četvorka tvrdi da je dosta drugačiji od njihovog prvenca, pa je nezahvalno upoređivati ih. School Bus se ne odriču sirovog punk zvuka koji kombinuju sa čistim rock and rollom, dobijajući tako zanimljiv i jedinstven tonski identitet.

  School Bus su binu dijelili sa mnogim bendovima – Good Ol’ Bastards, Prljave sestre, Igralom, Vaccum, Skupljeni na brzinu, U zmajevom gnezdu, Daily Noise Club, Fluid Underground, Balkan Revival, Two Stroke Engine, Marica

  Album, “Gledanje u Sunce“, dostupan je na svim relevantnim digitalnim platformama (iTunes ; Amazon ; Google Play ; Spotify ; Deezer), a u kompakt disk formatu na web stranici najstarije srpske nezavisne izdavačke kuće, Take It Or Leave It Records, Beograd, Srbija, kao i u bolje snabdjevenim muzičkim prodavnicama… Beograd: Dallas Records Shop ; Multimedia Shop TC Ušće – Novi Sad: CD Shop Mungos – Užice: Petar Pan

  DiskografijaLjubav, bes, nostalgija… (Slušaj najglasnije!, 2013) ; Gledanje u Sunce (Take It Or Leave It, 2016) ; Live At PsychoTherapy (EP, Live)

  Članovi benda School Bus su – Miloš Ćirić (bubnjevi) ; Miroslav Milenović (vokal) ; Sava Živanović (bass) ; Nenad Pejčić (gitara, vokal)

  School Bus je još jedan od nebrojenih bendova, koje sam sreo, a koji je bez unaprijed spremljene biografije. Tako nespreman, bend School Bus je izašao na muzičku scenu, objavio čak tri nosača zvuka, redovno koncertira… O nepostojećoj web stranici benda i o manjku informacija (makar) na Facebook profilu benda, da i ne govorim.

  Vraćam se albumu “Gledanje u Sunce“. School Bus ne propuštaju istaknuti da je punk na važnom mjestu u njihovim pjesmama. Ima ga, ali je znatno umotan u oblandu rock’n’rolla. Sviđa mi se energija kojom izvode ovaj materijal. Muzička slika im je zasnovana na gitarskim riffovima, čvrstoj ritam sekciji, na glasnom i jasnom vokalu. Pjesme su im ujednačene kvalitete. School Bus ne donose ništa spektakularno novo, drugačije u odnosu na ostale slične bendove, ali ih se može poslušati / pogledati.

  Gledanje u sunce, sunčarenje ili kako se još naziva, solarna joga i sungazing, može biti korisno za potrebe zdravlja, ali i za samoodrživost. Gledanje u sunce ima, po rezultatima znanstvenih istraživanja i blagotvorna dejstva. U tom slučaju, slušajte ovaj album, možda kod vas od toga i bude neke blagodeti.

  School Bus – “Gledanje u Sunce” – 1. School Bus ; 2. Bez veze ; 3. Ničeg nema ; 4. Iskrivljene slike svesti ; 5. Davim se ; 6. Hajdi Margo ; 7. U snovima 2 ; 8. Neću kući ; 9. Bulevar slave ; 10. Nebitno proziran ; 11. Hajde da se igramo ; 12. Prosto i jasno ; 13. Parole ; 14. Gledanje u sunce

  https://www.facebook.com/School-Bus-364039916950045https://www.facebook.com/TIOLIrecords

  YT – School Bus – Bez veze

  YT – School Bus – Parole

  *
  * *
  * * *
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  info@barikada.com
  * * *
  * *
  *