• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  SAŠA NOVAK – Sumoran svijet (audio single)

  SAŠA NOVAK – Sumoran svijet (audio single)

  SAŠA NOVAK – Sumoran svijet (audio single)

  MUZIKA KAO SPAS U SUMORNOM SVIJETU SAŠE NOVAKA

  Saša Novak, čuveni gitarist Psihomodo popa u razdoblju od ’85. do ’95. godine, službeno je objavio singl “Sumoran svijet“, kao novu verziju pjesme njegovog prvog benda – Nužni izlaz – s početka 80-ih prošlog stoljeća.

  Riječ je o pjesmi koja se nalazi na njihovom demo izdanju iz 1982. godine. Tada tek sedamnaestogodišnjak, Novak je napisao i glazbu i tekst, a potom i otpjevao original koji je izražavao njegovu mladalačku pobunu protiv okoline i proglašavao muziku jedinim izlazom iz naslovnog “sumornog svijeta“.

  Danas je Saša Novak ugledni glazbeni veteran, iza kojeg stoje suradnje s najistaknutijim imenima ovdašnje glazbe (Ivan Piko Stančić, Drago Mlinarec, Dino Dvornik) i producent s prebivalištem u Frankfurtu (Njemačka), gdje vodi vlastiti studio. Da bi očuvao izvornu poruku, ali i učinio je kompleksnijom, Novak na ovoj verziji vokalnu dionicu dijeli sa svojom talentiranom kćerkom Filijom, pretvarajući je u zanimljivi dijalog između generacija.

  Pojašnjavajući tu svoju ideju, Novak je izjavio: “Pokušao sam tom interpretacijom isto ‘smanjiti’ jaz generacija, na taj način što pjevam kako mi roditelji razumijemo potrebe svoje djece, kako razumijemo razmišljanja i njihove osjećaje, njihove strahove, njihov pogled na budućnost života u ovom ‘nesigurnom’ (sumornom) svijetu.

  Pored te zrele komponente, pjesma je zadržala svoj temeljni rockerski naboj, uz vrlo efektan aranžman s pratećim vokalima u refrenu, što će se zasigurno svidjeti obožavateljima pravog gitarskog zvuka. U maniri glazbenika s izuzetnim iskustvom i znanjem, Novak je pjesmom “Sumorni svijet” pokazao da i iz svojih najranijih materijala može izvući izvrsnu, podjednako aktualnu rock pjesmu.

  CroRec logo

  (Izvor: Croatia Records web site)

  SoundCloud (audio) – Saša Novak – Sumoran svijet