• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  SAŠA 21 – VD-i1

  SAŠA 21 – VD-i1

  SAŠA 21 – VD-i1 / PDV Records, Dirty Old Empire, 2014 / LP (vinyl), dig / guitar rock, punk ’77 / Hrvatska

  Nakon završetka karijere u bendu KUD Idijoti, gitarista Sale Veruda je 11.01.2012. pokrenuo novi band, autorski rock trio, Saša 21. Radi se zapravo o obnavljanju projekta u okviru kojeg je bend Saša 21 još 2004. snimio solo album “VD-i1“. Iako je kompozitorski i izvodjački to odavno potpuno zgotovljen materijal, čini se da će objavljivanje ploče uslijediti tek u 2014. Kažemo “ploče“, jer cilj okupljanja i pokretanja Saše 21 bilo je izdavanje albuma na vinilu, a Saša 21 od tog cilja nikad nisu odustali.

  Okosnicu živog nastupa benda Saša 21 čine upravo pjesme sa tog (za sada) prvog i jedinog albuma + nešto novog materijala, ukupnog trajanja cca 70-ak minuta, a bend je do sada – krenuvši iz Pule, obišao Koper, Zagreb, Karlovac, Labin, Poreč, Pazin i Rijeku te Beograd i Novi Sad. Saša 21 su na dan ‘smaka svijeta‘, 21.12.2012. godine, svirali u beogradskom Klubu Žica, a dan kasnije na ultra uspješnom novosadskom ‘Koncertu godine‘, u rasprodanoj Sportskoj dvoraniSpens‘, Novi Sad (pred 10,000 ljudi, a bio je to i njihov prvi koncert nakon ‘smaka svijeta‘).

  DiskografijaVD-i1 (PDV Records, Dirty Old Empire, 2014)

  Saša 21 su – Sale Veruda (Saša Milovanović – vokal, gitare, klavijature) ; Borimir Boris Kvaternik (Boris Baćuška – bass, vokal) ; Aljoša Mornar (bubnjevi)

  Veteran regionalne muzičke scene, Sale Veruda, isporučuje jedan od svojih najzrelijih autorskih radova do sada – album svog aktualnog benda Saša 21 – prepoznatljivog guitar rock / punk ’77 stila. Ručno numerirano izdanje limitirano je na 521 primjerak i izdano u koprodukciji s izdavačkom kućom Dirty Old Empire. Moj primjerak nosi broj 403. 🙂

  Album “VD-i1” odlikuju kratke i snažne gitarske izvedbe. Sale Veruda se pojavljuje u dvije uloge – kao gitarista i kao vokal. U obje uloge je odličan i vjerodostojan. Uz njega su i dva odlična saradnika – to su i – Boris Kvaternik (Borimir Baćuška Kvaternjikov, bass gitara i glas) i Aljoša Mornar (bubnjevi).

  Članovi benda Saša 21 imaju dosta motiva i kapaciteta da se oglase sa novim materijalom. Taj novi materijal bi pokazao kojim smjerom idu dalje, a svakako bi i učvrstio njihovu poziciju na našoj regionalnoj muzičkoj sceni.

    

  Saša 21 – “VD-i1” –

  A1. Kratko i konkretno ; A2. Podmetnimo se ; A3. Ono za ono ; A4. Ploče, kazete, diskete… ; A5. Vesna 2 ; A6. Demo, demo ; A7. Nema_beda.com
  B1. Levitiram ; B2. Gospodiii pomiluj ; B3. Svemir mora znati ; B4. Dočim? Set up? ; B5. Preduga

  https://www.facebook.com/sashaa21 / http://www.pdv.com.hr / https://www.dirtyoldempire.com /

  YT – Saša 21 – Vesna 2

  YT – Saša 21 – Gospodi pomiluj


  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, BiH