• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  SANS – Trn

  SANS – Trn

  SANS – Trn / RnR Records, Time Machine Records, 2018 / CDr, dig / hard rock / Srbija

  Sans je četvoročlani hard rock bend iz Novog Sada. Nastao je 2014. godine od članova bivšeg benda Blizzard, dolaskom Stefana Pavičića na mjesto pjevača. Svi članovi su se dogovorili da će raditi isključivo na svojim pjesmama. U muzici koju stvaraju može se čuti splet raznih muzički9h pravaca, počevši od bluesa preko hard rocka, fusion rocka, pa i heavy metala. Svirka im je čvrsta, zdravog zvuka, prepuna sviračke i vizuelne energije koju i publika koja ih sluša odmah prepoznaje. Tekstovi pjesama su na srpskom jeziku. U Dvoboju bendova, u kojem je učestvovalo 20-ak bendova iz Srbije, odnijeli su 1. mjesto i osvojili vrijednu nagradu. Dvoboj bendova se održao u Novom Sadu, u Klubu Lazino tele i trajao je oko 2 mjeseca. Sans su redovan učesnik Pueblo festivala koji se održava u Perlezu.

  Prirodnim slijedom koji uključuje vrijedan rad, kvalitet, priznanje na takmičenju, česte nastupe… došlo je na red i diskografsko izdanje. Radi se o albumu “Trn“. Prepoznala ih je ekipa RnR Recordsa i Time Machine Recordsa i dali im je zasluženu šansu. Sve ostalo što sada slijedi – koncertni nastupi, potvrda kvalitete, opravdavanje dobivenog povjerenja… – do članova je benda Sans.

  DiskografijaTrn (RnR Records, Time Machine Records, 2018)

  Sans su – Stefan Pavičić (vokal) ; Strahinja Slavnić (gitara, prateći vokal) ; Nemanja Krža (bass, prateći vokal) ; Voja Trajković (bubnjevi, udaraljke)

  Već duži vremenski period nisam imao priliku čuti bend sa ovako dobrim – hard rock – zvukom. Taj muzički stil jeste, sa današnjeg stajališta, retro, ali ga Sans donose na interesantan i kvalitetan način. Gro posla na pjesmama uradio je Strahinja Slavnić. Pisao je muziku, tekstove, svirao gitaru, a sa ostalima iz benda Sans potpisuje i aranžmane. Hard rock koji svira bend Sans stilski je mnogo širi od klasičnog hard rock obrasca. Ta činjenica im i daje poseban kvalitet.

  Članovi benda Sans uspjeli su kreirati svoj unikatan i prepoznatljiv zvuk. To je veoma bitno jer ta činjenica ih izdvaja iz mnoštva drugih bendova sličnog muzičkog pravca. Osnovu njihovog zvuka čine instrumentalna pratnja gitare i višeglasno pjevanje. Hard rock scena Srbije dobila je u bendu Sans slušanja i pomnog praćenja dostojnog predstavnika. Na članovima benda Sans sada je zadatak da ukazano im povjerenje opravdaju, a za ubuduće da budu i bolji nego su to danas.

  Govoreći uopćeno, kvalitet nekog benda je ono što se podrazumijeva. Mnogo teži zadatak je održati i stalno potvrđivati taj kvalitet. Uz to – važna je i ustrajnost u radu. Malo toga se može postiči “preko noći“. Za potvrdu nečijeg kvaliteta potrebno je vrijeme, mnogo vremena. The Rolling Stones su prvih 10 godina svoje karijere išli da sviraju u USA, svirali pred polupraznim salama, usput dobivali i batina, kući se vračali sa “zaradom” od hiljadu dolara… Ipak, ustrajali su da bi sada imali planetarnu prepoznatljivost i “sve pare” ovoga svijeta. Jedni su The Rolling Stones… Uz pametan rad i bend Sans može postići mnogo više no što je to dostigao do sada.

  Sans – “Trn” – 1. Hej ; 2. Vjerujem da mogu sam ; 3. Ne želim da znam ; 4. Pokaži više ; 5. Svoj svet ; 6. Da li mslediš pravi put? ; 7. Iva ; 8. Večnost da oslobodim

  https://www.facebook.com/Sans-169863918879 / https://www.facebook.com/RnRRecordsTMM /

  YT – SANS – Svoj svet

  YT – SANS – Večnost da oslobodim