• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  SAMIR RAMOVIĆ – Tu sam ja (video spot)

  SAMIR RAMOVIĆ – Tu sam ja (video spot)

  SAMIR RAMOVIĆ – Tu sam ja (video spot)

  Nova pjesma i spot Samira Ramovića: “Samir i Kiki u jedinstvenoj muzičkoj misiji”

  Samir Ramović nije nepoznato ime u svijetu muzike. Pažnju javnosti privukao je prije nekoliko godina nastupom u regionalno popularnom takmičenju X faktor. Samir je u svijetu muzike od svoje petnaeste godine, a pohađao je časove klavira, solo pjevanja i već tada imao kontakte sa muzičkim studijima. Iako je po zanimanju diplomirani ekonomista, prva ljubav, ona prema muzici, Samira konstantno “tjera” na muzičko usavršavanje. U Beogradu, gdje je i završio Ekonomski fakultet, počinje Samirovo profesionalno bavljenje muzikom, a tamo nastaju i njegove prve pjesme “Lipe i med“, “Vatra i voda“, “Ljubavi nove” i druge.

  Tokom dosadašnje karijere Samir je sarađivao sa brojnim izuzetnim izvođačima poput Sergeja Ćetkovića i Kikija Lesendrića. Saradnja s Kikijem započela je u X faktoru, a tokom godina je uz muzičku saradnju prerasla u prijateljstvo. Samirova nova pjesma, “Tu sam ja“, kruna je dosadašnje saradnje sa Kikijem i njegovim saradnicima.

  Kiki Lesendrić (aranžer)

  Kiki Lesendrić (aranžer)

  Pjesma je nastala, bukvalno, za deset minuta, u trenutku izuzetne inspiracije. Snimio sam demo uz gitaru i poslao Kikiju. On se oduševio kada je čuo. Dogovorili smo se da on radi aranžman. U aprilu 2016. godine sam došao kod njega, ponovo, snimili smo pjesmu. Tu sam se i upoznao i sa ostatkom sjajne ekipe ‘Pilota’. Sve se sviralo uživo. Kikiju se tada još više svidjela čitava priča oko pjesme” – istakao je Ramović.

  A pjesma “Tu sam ja” potpuno je drugačija muzička priča. Nosi jednu globalnu poruku jedinstva različitosti i poruku mira. Ova pjesma osvojiće Vas na prvo slušanje i podsjetiti na osnovne ljudske vrijednosti. “Tu sam ja” nije uobičajena muzička ljubavna priča, već priča o čovjeku, okovima koje sam sebi postavlja, ali i priča o veličini ljudske dobrote.

  Spot za ovu jedinstvenu numeru radio je jedan od trenutno najtraženijih reditelja, Haris Dubica. S Harisovim rediteljskim potpisom, izvanrednim Samirovim vokalom i prepoznatljivom Kikijevom gitarom, nastao je spot koji Vas neće ostaviti ravnodušnim. Autor muzike i teksta je Samir Ramović, dok pjesmu “Tu sam ja” aranžmanski potpisuje Kiki Lesendrić.

  www.facebook.com/samir.ramovic25 / www.facebook.com/Sa-mir-Ramovic-1407026739537580

  YouTube – Samir Ramović – Tu sam ja

  .
  . .
  . . .
  Prilog:
  Barbara Pavljašević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .
  .