• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  SAGE – Anno Domini 1573

  SAGE – Anno Domini 1573

  SAGE – Anno Domini 1573 / Rockshots Records, 2018 / Digipak CD, CD + DVD / heavy metal, progressive metal, power metal / Hrvatska

  Sage je hrvatski bend progresivnog metala iz Zagreba osnovan 2013. godine. Glazbeni stil benda Sage čini mješavina žanrova kao što su rock, heavy metal, power metal, sympho metal i progressive metal. Casey Grillo producent je benda, a poznat je kao nekadašnji bubnjar grupe Kamel i sadašnji član sastava Queensryche. Bend Sage je album “Anno Domini 1573” snimila u studiju Morrisound na Floridi, gdje su snimali izvođači poput – Iced Earth i Demons & Wizards. Bend Sage je albumom “Anno Domini 1573” obradio temu Seljačke bune pod vodstvom Matije Gupca.

  Biografije članova benda Sage (preuzeto sa Wikipedije)

  Enio Vučeta – U muzičku školu krenuo s 9 godina, instrument gitara. U dobi od 13 godina počinje svirati po raznim demo bendovima, što se nastavilo sve do 1983. godine kada osniva bend Legija, jedan od prvih metal bendova s područja bivše nam države, Jugoslavije. Nakon izdavanja prve ploče, “Legija“, nakratko izlazi iz tog benda koji se i razilazi. Enio snima dva solo albuma – “Enio” i “Samo poljupci“. Bend Legija se ponovo oformljuje 1990. godine. Snimaju se tri albuma – “Do pakla i natrag“, “Postoji samo jedan” i “Apokalipsa sutra“. Istovremeno, Enio radi i kao studijski muzičar, najčešće pjevajući na albumima rock i pop izvođača. Bend Legija razilazi se 2014. goine. Enio sa sinom, Vladom, počinje stvarati bend Sage s kojim snima album “Anno domini 1573“.

  Davor Bušljeta – Rođen 1987. godine u Zagrebu, vokal je benda Sage. Interes za muziku došao mu je kroz obitelj, s muzikom koja se nije mogla izbjeći pored oca i brata bubnjara. S vremenom, uz sav blues i rock, otkrio je i metal. Inspiriran bendovima poput Iron Maiden, Judas Priest, Queen, DIO i još mnogo drugih rock, blues, metal, hard rock bendova, počeo se baviti pjevanjem, sa šesnaest godina. Osim cover bendova i autorskog benda Triple Bypass, pjevao je i u Srpsko makedonskom zboru i Zboru Rock akademije. Te nakon toga, 2013. godine, postao je član benda Sage, a kasnije se pridružio i Medley teatar ansamblu.

  Marko Karačić – Rođen je 1986. godine. Završio je Osnovnu glazbenu školu Pavao Markovac, smjer gitara. Od 12. godine svira gitaru u nekoliko amaterskih rock-metal bendova, te se krajem srednje škole “prebacuje” na bass gitaru koju i danas svira. Do sada je svirao, ili još uvijek svira, u bendovima – Undercover, Big Rock, Caracas, Country Strike, Hard Time, Paranoid, Latino, Side Effects, Stone Leaders, Shark Island, Damir Šmić Shime, Sage i Prljavo kazalište.

  Andrej Božić – Rođen je 1988. godine. Završio je Osnovnu glazbenu školu Ivan Gundulić u Zagrebu, smjer glasovir. Nakon glazbene škole, svira gitaru i klavijature u bendovima – Broken Sword, Triple Bypass i gostuje u raznim tribute bendovima, te se pridružuje bendu Sage prilikom snimanja njegovog prvog albuma.

  Goran Mikulek – Rođen je 1973. godine u Varaždinu. Glazbenu školu je pohađao s 8 godina, instrument flauta. Završio je Srednju glazbenu školu Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Nakon toga je tri godine svirao engleski rog (hornu). Paralelno s tim instrumentom, svirao je i bubnjeve kao samouk, u svom prvom bendu, Fast Food.  Tu je svirao sa svojim kolegama iz prvog srednje. Nakon toga, svirao je u raznim rockabilly bendovima, te je bio član raznih cover i pratećih bendova i izvođača kao što su – Ivana Banfić, Zlatko Pejaković, Leteči odred. Želja i strast su mu bili symphonic metal i hard rock, te je nakon više raznih bendova pristupio bendu Sage.

  Kristian Tomić – Rođen je 1999. godine. Od 6. godine se bavi glazbom, a gitaru svira od svoje 11. godine. Završio je Osnovnu glazbenu školu na Rock akademiji u Zagrebu, smjer gitara. Na Rock akademiji pravi svoj prvi bend pod imenom Mrak, a ubrzo ulazi i u bend Kraya s kojim je snimio pjesmu “Vrati se“. Godine 2021., prelazi u bend Sage s kojim i trenutno radi. Neki od njegovih uzora su – Doug Aldrich, Steve Morse, Eddie Van Halen

  DiskografijaAnno Domini 1573 (Rockshots Records, 2018.) ; VII Century (u procesu snimanja, a izdavanje će biti realizovano do kraja 2023. godine)

  Članovi benda Sage koji su sarađivali na albumu “Anno Domini 1573” su – Davor Bušljeta (vocal) ; Enio Vučeta (guitar, back vocal) ; Andrej Božić (keyboards) ; Kristian Tomić (guitar, back vocal) ; Marko Karačić (bass guitar) ; Goran Mikulek (drums)

  Bivši članovi benda Sage bili su – Vlad Vučeta (drums) ; Branimir Habek (guitar) ; Alen Šenkovski (guitar) ; Nino Kuže (guitar) ; Marko Karačić (bass guitar) ; Andrej Božić (keyboards)

  Tema albuma prvijenca je Seljačka buna, koja prikazuje vječnu borbu između dobra i zla, poštenja i gramzivosti. Odlučili su napraviti album na engleskom jeziku kako bi živopisnu hrvatsku povijest približili ostatku svijeta. Album je snimljen u studiju Janka Mlinarića uz asistenciju Fedora Boića (producenta) i Franje Valentića (inženjera zvuka). Unutar proteklih pet godina rada, muzika benda Sage emitirana je na hrvatskoj, a i na stranoj sceni, od radija, televizije do raznih portala, te su ih time prepoznali iz diskografske kuće Rockshots Records i potpisali su ugovor kojim je album službeno izašao na svjetsko tržište, 21. rujna 2018. godine. Unutar jedanaest snimljenih video uradaka, sudjelovalo je više od stotinu statista uz viteške redove kao što su Viteški red Srebernog zmaja, Viteški red Crvenog zmaja, Viteški red Sv. Nikole, Vitezovi Zelingradski, Red čuvara Grada Zagreba, Vitezovi Glogova Zdenca, Bilogorski rendžeri i mnogi drugi iz inozemstva koji su se pridružili na snimanju spota “Battle” pri uprizorenju Seljačke bune kod Stubice.

  Album “VII Century” (u procesu je snimanja, a izdavanje će biti realizovano do kraja 2023. godine, uz nove članove – Patrik Kuprešanin, keyboards ; Dalibor Marelja, bass guitar). Tema tog albuma je dolazak Hrvata na teritorij današnje Hrvatske, 7. stoljeća.

  Sage – “Anno Domini 1573” – 1. Rivers Will Be Full Of Blood ; 2. Rebellion ; 3. Wolf Priest ; 4. Dragon Heart ; 5. Two Souls ; 6. Blacksmith’s Tale ; 7. Man Of Sorrow (feat. Branko Trajkov Trak, percussion, Bruno Urlić, violin, Daria Hodnik Marinković, vocals) ; 8. Join Us (feat. Casey Grillo, drums) ; 9. Treason ; 10. Battle (feat. Amandine Kazmierczak, voice) ; 11. Heaven Open Your Gates

  Foto – Janett Vučeta – tehnička obrada fotosa – Rajko Žigić

  https://www.facebook.com/sagecroatiaofficial /

  YT – Sage – Rivers Will Be Full of Blood

  YT – Sage – Rebellion