• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  ROLIN HUMES – Rolin Humes presents Rolin Blues

  ROLIN HUMES – Rolin Humes presents Rolin Blues

  ROLIN HUMES – Rolin Humes presents Rolin Blues / Self-released, 2015 / CD, digital / blues / Hrvatska

  Rolin Humes je pop, rock blues kvartet koji se polako sve više i više naklanja bluesu. Radi se riječkom bendu osnovanom juna 2011. godine. Članovi benda su: Emil – bass ; Matej – bubnjevi ; Nikola – gitara ; Robi – piano, vokal. U relativno kratkom vremenskom periodu djelovanja, mogu se pohvaliti mnogim priznanjima – pobjednici su “Croatian Blues Challenga” (2014), a time i predstavnici Hrvatske na “International Blues Challenge” u Memphisu (USA); pobjednici su “Castrafona”, BiH (2014); pobjednici su “Royal Music Festa” u Cetinju, MNE (2014) ; pobjednici natjecanja autorskih bendova “ST@rt (HR, 2014); pobjednici Internet glasanja za “Greenvile festival” Berlin (D, 2014)… Slična lista (po dužini i važnosti pobjeda) je i u 2013. i u 2012. godine. Uglavnom, gdje god da se pojave, pobijede.

  Rolin Humes - OmotRolin Humes su do sada snimili dva nosača zvuka – “Rolin Humes welcomes You to the penultimate supper 6/8” (2012) i “Rolin Humes presents Rolin Blues” (2015).

  Sviraju jedinstven stil na ovim prostorima. Kao one koji su na njih utjecali navode grupu Dr. Teeth & The Electric Mayhem (radi se o bendu iz TV serije “Muppet Show” – Dr. Teeth, Janice, Animal, Floyd Pepper i Zoot.). Neću ovo komentarisati.

  Kičmu benda čini Robi, singer/songwriter, vokali, piano… Studirao je sviranje saksofona, a završio kao klavijaturista. To se pokazalo dobitnom kobinacijom. Što je bitno za ovaj bend, Robi ima unikatan glas koji svakako doprinosi prepoznatljivosti ovog benda. Ništa manje bitni kao muzičari nisu ni ostala trojica instrumentalista – Nikola – gitarista, Emil – bass i Matej – bubnjar.

  Ovaj bend gledao sam i slušao 2013. godine, kao učesnike demo dijela takmičenja na 47. Gitarijadi Zaječar. Svidjeli su mi se odmah jer su bili drugačiji od ostalih. Kao član žirija glasao sam i navijao za njih – ali ostali članovi žirija imali su neke druge “prioritete” i nadglasali su me. Tada sam rekao samom sebi – volio bih da ovaj bend uspije – da pokažem(o) svima (prvenstveno ovima iz žirija) koliko su pogriješili. Drago mi je da Rolin Humes imaju ovako jak album i time su opravdali moja očekivanja.

  Rolin Humes su i nadalje svoji – imaju specifičan zvuk, unikatne pjesme. Pjevaju na engleskom jeziku. Pred njima je velika karijera. Nadam se da će na svom putu istrajati. Imaju dosta kvaliteta kojima mogu tuči ostalu konkurenciju. Vrijeme će pokazati da li sam bio u pravu.

  Rolin Humes - Inlet

  Rolin Humes – “Rolin Humes presents Rolin Blues” – 1. You never gonna guess ; 2. Pretentious blues ; 3. If I could be someone else instead of me ; 4. Time bomb ; 5. This is not the presidential blues ; 6. I don’t know ; 7. Irene

  www.rolinhumesvcf.com / rolinhumes.bandcamp.com / www.facebook.com/rolinhumes

  YouTube – Rolin Humes – Irene (live on Croatian Radio television HRT2)

  YouTube – Rolin Humes – If I could be someone else instead of me

  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  II Tuzlanske brigade 15
  75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina