• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  RIBLJA ČORBA – Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju

  RIBLJA ČORBA – Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju

  RIBLJA ČORBA – Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju / Croatia Records, 2022 / LP, CD, Dig / classic rock, southern rock, rockabilly, blues, folk / Srbija

  Riblja čorba, jedan od najuspješnijih i najtiražnijih regionalnih rock bendova, objavio je 1984. godine album “Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju“. U pitanju je jedini album koji su objavili za zagrebački Jugoton, a koji je s godinama stekao kultni status. Riblja čorba je ušla u istoriju naše diskografije tako što je među rijetkima miksala album u Eden Studios u Londonu i to na vrpcama high-speed brzine – 30 inča u sekundi, odnosno 76,2 centimetra u sekundi, što je najviši standard profesionalnih snimaka na analognim magnetofonima.

  Miks albuma “Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju” rađen je 1984. godine u Eden Studios u Londonu, producenti su bili Kornelije Kovač i Riblja čorba, a inženjer zvuka je bio Bob Painter. Trideset osam godina kasnije, album dobiva zasluženi tretman zahvaljujući izdavačkoj kući Croatia Records koja je objavila vinilno i CD reizdanje rezano u pola brzine u Abbey Road Studios u Londonu.

  Riblja čorba diskografija dostupna je na linku https://riblja-corba.com .

  Riblja čorba su tada bili – Borisav Bora Đorđević (vokal) ; Radislav Rajko Kojić (gitara) ; Momčilo Bajagić Bajaga (gitara) ; Miroslav Miša Aleksić (bass gitara) ; Miroslav Vicko Milatović (bubnjevi) – uz gosteKornelije Kovač (klavijature) ; Vlada Golubović (bubnjevi)

   

  Riblja čorba – “Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju” – 1. Kazablanka” ; 2. Muzičari koji piju ; 3. Mangupi vam kvare dete ; 4. Džukele će me dokusuriti ; 5. Nemoj da kažeš mome dečku ; 6. Gluposti ; 7. Priča o Žiki Živcu ; 8. Besni psi ; 9. Kad hodaš ; 10. Minut ćutanja ; 11. Ravnodušan prema plaču

  Foto – Dragutin Matošević

  Klik na link –
  RIBLJA ČORBA – Beograd 1981 (Prikaz pripremio: Dragutin Matošević)
  RIBLJA ČORBA – Da tebe nije (Recenzent: Dragutin Matošević)

  https://riblja-corba.com /

  YT – Riblja čorba – Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju (cijeli album, 1984.)