• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  Radio Aktiv – Zašto ne pokažemo djeci? (video single)

  Radio Aktiv – Zašto ne pokažemo djeci? (video single)

  RADIO AKTIV – Zašto ne pokažemo djeci? (video single)

  Nakon iznimno uspješnog perioda u kojem su se okitili brojnim nagradama struke, objavili dva odlično prihvaćena studijska albuma i koncertno prodrmali klubove i festivale širom Hrvatske i susjedstva, Radio Aktiv otvara novo poglavlje rada benda, i to novim singlom i videospotom intrigantnog naziva “Zašto ne pokažemo djeci?“. Riječ je o dinamičnoj i radiofoničnoj pjesmi nadahnutog teksta, koja na slikovit način komunicira sa slušateljem.

  Novim singlom Radio Aktiv predstavlja i novu postavu i zvuk benda te nastavlja “širenje glazbenih vidika svakim sljedećim singlom“, kako su iz benda i najavili. Autor pjesme je frontmen benda Branimir Čubrilo, dok se za produkciju i mastering pobrinuo talentirani Mark Mrakovčić, koji nastavlja uspješnu suradnju s bendom koja traje od prvog singla. “Pjesmom smo željeli poslati pozitivnu poruku i podijeliti naše misli sa slušateljima, nudeći im nešto drugačije” – o pjesmi je rekao autor, Branimir Čubrilo. Spot za pjesmu režirao je, snimao i montirao Dinko Pasini, a u snimanju mu je pripomogla Magda Mas.

  Radio Aktiv je autorski bend osnovan 2009. godine u Puli. Zvuk benda baziran je na rocku pomiješanim s različitim stilovima glazbe uz tekstove na hrvatskom jeziku. Godine 2011., Radio Aktiv osvajaju dvostruku titulu Najboljeg mladog benda Hrvatske na najvećim hrvatskim demo festivalima (HGF, HR Demo Klub), nakon čega se široj javnosti predstavljaju sa svoja prva dva službena singla – “Vrtimo se” i “Svaku noć, svaki dan“.

  Godine 2012., objavljuju album prvijenac, “Grije nas isto sunce“, u izdanju Aquarius Recordsa i Spone, s kojeg je predstavljeno čak pet singlova. Godine 2013., dobili su nova priznanja struke osvojivši nominaciju za diskografsku nagradu Porin u kategoriji Novi izvođač godine te Fender Mega Muzika nagradu za Najbolji mladi bend.

  Godine 2015., objavljuju drugi studijski album, “Stvarnost između reklama” (Aquarius Records / Spona), koji je izvrsno prihvaćen kod radijskih urednika, publike i glazbenih kritičara te donosi autorski, svirački i produkcijski napredak u odnosu na hvaljeni prvijenac “Grije nas isto sunce”. S albuma je također predstavljeno pet singlova.

  Početkom 2018. pjesmom “Zašto ne pokažemo djeci?”, Radio Aktiv predstavlja novu postavu i zvuk benda te okreće novu stranicu u svom glazbenom djelovanju, nastavljajući s radom na novim materijalima za treći studijski album. Bend je svo vrijeme koncertno aktivan i može se pohvaliti klupskim i festivalskim nastupima diljem Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije.

  Vezani link – RADIO AKTIV – Stvarnost između reklama (Recenzija: Dragutin Matošević)

  Informacije – Tomislav Kralj – (P) & (C) Spona, 2018.

  Radio Aktiv – Zašto ne pokažemo djeci?