• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  POČETNI ENTUZIJAZAM – Prazan i siv

  POČETNI ENTUZIJAZAM – Prazan i siv

  POČETNI ENTUZIJAZAM – Prazan i siv

  Grupa iz hercegovačkog mjesta, Stolac, Početni entuzijazam, nastala je u jesen 2013. godine, a u martu/ožujku 2014. godine predstavila se publici sa svojim prvim singlom, “Još malo”. Već u oktobru/listopadu iste (2014.) godine izlazi i drugi singl – “Nevrijeme” – istovremeno i naslovna numera njihovog prvog albuma.

  Nakon kraće pauze, koncem januara/siječnja 2015. godine grupa Početni entuzijazam je na svom YouTube kanalu objavila i spot za svoj slijedeći (treći) singl. Riječ je o kompoziciji “Prazan i siv”, koja je zahvaljujući saradnji sa Zdravkom Terkešom dobila i svoj izraz u formi videa.

  Kompozicija “Prazan i siv” snimljena je u studiju Muzičkog centra “Pavarotti” u Mostaru u maju/svibnju 2014. godine, dok su završni zahvati, za koje je zaslužan producent Saša Karabatak, napravljeni koncem novembra/studenog iste (2014.) godine, na istoj adresi.

  Tekst pjesme napisao je Igor Borozan, muziku Ale Puzić, dok iza aranžmana stoje članovi Početnog entuzijazma: Nedim Zaklan (bubanj) ; Nedžad Zaklan (bass gitara) i Ale Puzić (gitare i vokal).

  Na YouTube kanalu možete poslušati, a i pogledati, materijal kojim Početni entuzijazam pokušava otvoriti vrata domaće muzičke scene.

  https://www.facebook.com/pages/Po%C4%8Detni-Entuzijazam/230777330446621

  YouTube – Početni entuzijazam – Prazan i siv