• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  PLESAČ SPOROG STEPA – Sunčana strana Mjeseca 1

  PLESAČ SPOROG STEPA – Sunčana strana Mjeseca 1

  PLESAČ SPOROG STEPA – Sunčana strana Mjeseca 1 / Aquarius Records, 2022 / CD, Dig / pop rock / Hrvatska

  Mladen Max Juričić, rođen je 1958. godine. Svirao je u grupama – Azra (1977. – 1978.), Film (1979. – 1986.), La Cinema, Vještice (od 1987.), Šo!Mazgoon (1999. – 2005.), Gego & Picigin Band (od 2004.), Ljetno kino (2009.), a od nedavno djeluje kao samostalni izvođač pod imenom Plesač sporog stepa. Za Maxa kažu da je jedan od rijetkih novovalaca koji je i danas u stanju ispisati smisleno i recentno muzičko poglavlje.

  Diskografija – Plesač sporog stepa – Sunčana strana Mjeseca 1 (Aquarius Records, 2022)

  Plesač sporog stepa čine Max i… – Max Juričić (vokal, prateći vokal, el. gitare, Vox Mando gitara, ukulele, charango, slide) ; Gustav Barišin (marimba, bass, handclap) ; Vlade Matulić (prateći vokali, klarinet, handclap) ; Ante Prgin Surka (bubanj, beatbox) ; Andrea Pedron (xilo, percussion) – gostiJanko Novoselić (persussion, handclap) ; Rok Juričić (vokal – 1, 9) ; Katarina Juričić (prateći vokal – 1)

  Plesač sporog stepa predstavlja nam se albumom “Sunčana strana Mjeseca 1” i najavnim singlom, “Pusti me da plešem drukčije“. Na albumu se nalazi deset novih pjesama, a kako je proteklo snimanje, Mladen je objasnio: “Krenuo sam snimati kada je u studio stigla dugo očekivana bas-marimba koju je uz bass na albumu svirao Gustav Barišin, koautor pjesme ‘Ko da nema sutra’. Na snimljeni vokal, marimbu i žičane instrumente iz mog arsenala, Vlade Matulić dodao je zvuk Ljetnog kina klarinetom i pratećim vokalima, Andrea Pedron i Janko Novoselić na xilu i udaraljkama ‘zasolili’ su ritam, a na kraju cijelog procesa, Ante Prgin Surka zapečatio je groove bubnjem i beatboxom. U pomoć sam pozvao i koga drugog nego djecu – Rok Juričić odpjevao je ‘Ko da nema sutra’, u pjesmi koja je o njemu, a Katarina Juričić autor je covera albuma i prateći vokal u ‘Zauvijek mlada’, pjesmi za nju. Bude li pohvala ili pritužbi na zvuk, producenti su – Surka & Max“.

  Mladena, uz ispise njegove diskografije, pronašao sam pod ovim imenima, alijasima – Mladen Juričić ; Max Wilson ; Jurić ; Juričić, M. ; Juričić ; M. Jurčić ; Maks Juričić ; Max ; Max Juričić ; Max Wilson Juričić ; Mladen “Max” Juričić ; Mladen Juričić – Max ; Mladen Juričić Max ; Mladen Jurčić ; Mladen Max Juričić ; Max Black & Decker ; Max Black&Decker ; Wilson ; Plesač sporog stepa… Što je slijedeče? Svako ima pravo da se “potpiše” kako hoće, ali… da li je to u poslovnom pogledu OK, o tome bi se dalo raspravljati.

  Dosadašnju muzičku karijeru Mladena Juričića najviše sam pratio kroz rad bendova Film i Šo!Mazgoon. Onda su mi pažnju privukli neki drugi muzičari, da bi mi se Mladenvratio” kao Plesač sporog stepa.

  Ljubitelji plesnih i raspjevanih melodija pronaći će zadovoljstvo u pjesmama sa ovog albuma. Sve pjesme odišu profesionalnim pristupom i velikim iskustvom koji podcrtava Mladenov doprinos hrvatskoj muzičkoj sceni. Nepravedno je, a možda to proizilazi i iz gornjih redova – grupa, za grupom ; ime za imenom ; nadimak za nadimkom – Mladen se nije uspio izboriti za čelnu poziciju hrvatske muzičke scene. Uvijek je tu, kako kažu, ali u “drugom ešalonu“. To naravno, ne umanjuje njegovu kvalitetu i značaj.

  Mladenovih dvadestak novih pjesama, od kojih su ovih deset već na albumu “Sunčana strana Mjeseca 1“, u dogledno vrijeme bi se trebale naći na duplom vinylu – “Sunčana strana Mjeseca 1 & 2“. To je u planu… Vjerujem i obistinit će se.

  Plesač sporog stepa – “Sunčana strana Mjeseca 1” – 1. Zauvijek mlada (feat. Rok Juričić & Katarina Juričić) ; 2. Lomi me ; 3. S druge strane granice ; 4. Pusti me da plešem drukčije ; 5. Na kraju dana ; 6. Plava vila ; 7. Idealan dan ; 8. Mala noćna muzika ; 9. Ko da nema sutra (feat. Rok Juričić) ; 10. Zadnja prije zime

  Foto – Screenshot

  https://www.facebook.com/plesacsporogstepa / https://www.facebook.com/profile.php?id=100009766759169 / https://open.spotify.com/album/6Up9viXevT2BEo4gVEmGgl /

  YT – Plesač sporog stepa – Pusti me da plešem drukčije

  YT – Plesač sporog stepa – Zauvijek mlada