• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  PANK FLOJD – Olimpijka

  PANK FLOJD – Olimpijka

  PANK FLOJD – Olimpijka / Self-released, 2019 / dig / (soft) punk / Bosna i Hercegovina

  Pank Flojd je sarajevski bend kojeg su formirala dva prijatelja – Van Groh i Mehiko Jr. – novembra 2015. godine. Stvar je postala ozbiljna tek decembra 2016. godine, kada je održana prva proba. Postavu su u to vrijeme činili – Kenan Avdić, Ademir Mulaosmanović, Fariz Ablaković, Ivor Šarkić i Damir Kaučić. Bend je kratko vrijeme svirao u toj postavi, da bi marta 2017. godine, Damir napustio bend. Damira mijenja Amar Bilić i dolazi na poziciju drugog vokala. U toj formaciji bend počinje rad na svojim prvim autorskim materijalima. Prvu svirku, bend Pank Flojd imao je u AG Klubu, maja 2017. godine sa bendovima Man Down i Drown in your Venom. Ubrzo nakon toga, organizovana je svirka pod nazivom “Pankerska noć“, opet u AG Klubu. Tom prilikom nastupio je i sarajevski punk benda Ofsajd, nakon pauze od 6 godina. Potom su slijedile svirke u raznim sarajevskim klubovima i festivalima – Klub Sloga, “Pankerica Tamburica vol. 1” sa bendom Ogenj iz Hrvatske, Sarajevo Pank Festival 2018, Anti mlade snage Show i Sound of Youth… Na proljeće 2018. godine, Fariz Ablaković (Refa) napušta bend i na njegovo mjesto dolazi Sara Farah Materne. Bend je u toj formaciji odradio svirku u sarajevskom Domu mladih, Ilidža Rock Festival i takmičenje na Sarajevo Rock Festu gdje je osvojio drugo mjesto. Bend je pored toga, oktobra 2018. godine, svirao u Koprivnici (HR). Nakon te svirke i Sara Materne napušta bend, a na njeno mjesto dolazi Damir Bajrami (Dadara). Krajem 2018. godine, bendu Pank Flojd pridružuje se još jedan gitarista – Kemal (Connor). Bend Pank Flojd je dijelio binu sa lokalnim bendovima/izvođačima poput: Ofsajd, Sassja, Nervozni poštar, Nervni slom, Man Down, S.P.U.K., Flatline, Hrommi Dabba, Popik, Embargo, Urban instinkt, Zadnji popis… Od regionalnih bendova, binu su dijelili sa bendovima – Ogenj (HR), Stronghold (HR), Grupa tvoga života (HR), Brkovi (HR), BRAT (SR), Bugarska skupština (HR)… Momci u bendu, uglavnom, teže ka tome da se svira za raju (Od raje za raju!) i da prave snažan show.

  DiskografijaOlimpijka (Self-released, 2019)

  Pank Flojd su – Kenan Avdić (Van Groh, vokal I) ; Amar Bilić (gosn. Billy, vokal II) ; Damir Bajrami (Dadara, gitara I) ; Kemal Lihić (Connor, gitara II) ; Ademir Alcantara Mulaosmanović (Mehiko Jr., bass gitara) ; Ivor Šarkić (Post Šarkone, bubnjevi)

  Rock muzika se razgranala u mnogobrojne muzičke pravce. Svaki od njih je zadržao svoju prepoznatljivost, odlike, a isto tako i svoje sljedbenike, publiku. Jedan od tih, “žilavijih” muzičkih pravaca koji se još uvijek ne predaje, je i punk. Taj muzički pravac karakteriše – eksperimentalan i slobodan izraz te rušenje muzičkih i društvenih granica. Individualnost je bila ključan pojam za izraz odjećom, te su joj se često pridavali bizarni i neuobičajeni elementi (npr. odjeća iz sex shopa, pseće ogrlice, lanci, ziherice itd.). Nose se ekstravagantne frizure, poderana odjeća, sprejem obojena, majice sa parolama, bondage hlače, odjeća obrađena varikinom itd. (Wikipedia)

  Punk koji svira bend Pank Flojd, ipak, nije tako ekstreman kako je to navedeno u gornjem objašnjenju. Gledao sam nastup benda Pank Flojd u Klubu Palma u Tuzli (31-05-2019) i nazvao bih ih soft punk bend. Ne tvrdim da Pank Flojd nemaju žestinu koja odlikuje prave punk sastave, dapače, imaju je i to u enormnim količinama, ali znaju i “spustiti loptu na zemlju” (“Drven šank“…). Pank Flojd su mi najbolji u kratkim, dvominutnim, pjesmama pravog punk zvuka i u pjesmama obilježenim britkim tekstovima.

  Znam da Pank Flojd imaju markantan i nezaboravan scenski nastup. Sada, uz ovaj materijal, mogu se nadati još većem proboju na regionalnoj muzičkoj sceni. Ostaje da se ove pjesme sviraju na koncertim, da ih raja apsolvira i svi… sretni. Album u svakom slučaju poslušajte, a potom… svi na njihov koncert.

  Pank Flojd – “Olimpijka” – 1. Pank Flojd ; 2. HSV (feat. Moca bez biznismena) ; 3. Šuplja ; 4. P.P.P. ; 5. Drven šank ; 6. Passat pijačar ; 7. From Sarajevo to Santiago (feat. The ReAktion) ; 8. El Burro ; 9. Savjeti ; 10. Olimpijka (feat. Sejo Sexon) ; 11. Savjeti (Acoustic)

  https://www.deezer.com/en/album/117861072 / https://www.facebook.com/pank.flojd /

  YT – Pank Flojd – Pank Flojd

  YT – Pank Flojd – El Burro