• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  ORVEL – Priče o putovanjima i stajanju na mjestu

  ORVEL – Priče o putovanjima i stajanju na mjestu

  ORVEL – Priče o putovanjima i stajanju na mjestu / Croatia Records, 2022 / LP, Dig / indie rock / Hrvatska

  Orvel je indie rock sastav iz Zagreba, osnovan 2011. godine. Iste te, 2011. godine, objavljuju svoj prvi single i video spot za pjesmu “Vodi me“. Godine 2013., potpisuju ugovor sa diskografskom kućom Croatia Records. Prvi single sastava Orvel, pjesma, “Vodi me“, objavljena je na indie kompilaciji – “Tragovi” – diskografske kuće Croatia Records. Debitantski album, “Dani“, sastav izdaje 2015. godine. Album je bio zapažen kod kritičara, kao i po nekoliko uspješnih single izdanja. Video spot za pjesmu, “Ovo nije zapad“, drugi po redu je single izdat sa albuma “Dani” i na Split spot festivalu nominiran je 2015. za Najbolji spot godine i montažu. Godine 2016., novim singlom i video spotom za pjesmu, “Puls“, sastav najavljuje svoj drugi album koji naziva “Div“. Sveukupno, pet singlova s albuma “Div“, popraćeno je i video spotovima, a spot za pjesmu “2020“, nominiran je na Adria Muzzik Video Awards 2020. godine, za Najbolji indie video.

  Novim singlom i video spotom za pjesmu, “Gadovi“, sastav Orvel 2022. godine najavljuje svoj treći album pod nazivom “Priče o putovanjima i stajanju na mjestu“. Album je snimljen uživo tokom dvodnevnog boravka u Kino dvorani rezidencijalne Kuće Klajn, koja je jedna od centralnih kulturnih tačaka grada Klanjca, na granici Hrvatske i Slovenije. Album je izdat, kao i prethodni, u formi vinyl LP izdanja za Croatia Records.

  DiskografijaDani (CD, Croatia Records, 2015) ; Div (CD, Croatia Records, 2019) ; Priče o putovanjima i stajanju na mjestu (LP, Croatia Records, 2022)

  Orvel su – Igor Ilić (vokal, električna gitara, bass gitara, bubnjevi i sintesajzer) ; Karlo Uchytil (sintesajzer, električna gitara) ; Marko Jankek (električna gitara) ; Marko Čorokalo (bass gitara) ; Petar Novak (bubnjevi, električna gitara, bass gitara)

  Bivši članovi bili suBojan Arežina (sintesajzer, električna gitara) ; Ivo Matić (bass gitara) ; Filip Riđički (bubnjevi)

  Album ‘Priče o putovanjima i stajanju na mjestu’ snimili smo uživo u dvodnevnoj rezidenciji u Kući Klajn u malom gradiću Klanjcu pokraj Zagreba. Smjestili smo se u predivnu staru kino dvoranu i u 8 novih pjesama zabilježili smo sirovu energiju i kemiju benda koja se jedino na taj način može uhvatiti. Album je konceptualno od samog početka zamišljen kao dvije tematski suprostavljene strane – svjetla i tamna. Na tamnoj strain ploče prevladavaju grublji zvukovi gitara, teme straha i neizvjesnosti, dok svijetla strana albuma daje nadu i bavi se prevladavanjem tih osjećaja. Pjesma ‘Arhitekt’ sa svjetlije je, B strane albuma“, zaključuje Igor Ilić, frontman sastava.

  Ovo je moj prvi susret sa muzikom sastava Orvel, mada im je ovo već treće albumsko ostvarenje. Ideja da ih poslušam bila je moja, a iz Croatia Recordsa bili su ljubazni da mi ga stave na raspolaganje. Sada sam se uvjerio da se ni malo nisam razočarao. Muziku sastava Orvel karakteriše njihova posebnost u stilu, atmosferi i angažovanim tekstualnim porukama izvedenih kompozicija što karakteriše njihov osobni pečat i prepoznatljivost.

  Članovi sastava Orvel sve su – vokalno i instrumentalno – kvalitetno izveli. Cijeli sadržaj ovog albuma karakteriše i dobra tehnička obrada snimljenog materijala. To možemo zahvaliti ovima – Hrvoje Prskalo (potpisuje mastering) ; Božo Ilić (potpisuje produkciju).

  U svakom slučaju, članovi sastava Orvel imaju i umjetničkog, a i motivacijskog potencijala da idu dalje. Bila bi velika greška i za njih same, kao i za muzičku scenu Hrvatske, da sada stanu. Vjerujem da se to neće desiti, a vjerujem da će i njihovo naredno diskografsko izdanje prevazići ovo koje, već i ovakvo kakvo jeste – zaslužuje visoku ocjenu.

  Orvel – “Priče o putovanjima i stajanju na mjestu” –
  A strana – 1. Suton ; 2. Gadovi ; 3. Upali svjetlo (feat. Damir Trkulja Šiljo) ; 4. Nakon svih ovih tama
  B strana – 1. Apollo ; 2. Gradovi u mraku ; 3. Vampiri vremena ; 4. Arhitekt

  Foto – Igor Ilić (stativ foto)

  https://www.facebook.com/profile.php?id=100036847886966 /

  YT – Orvel – Arhitekt

  YT – Orvel – Gadovi