• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  OPPOSITE WAY – Hladan i bled

  OPPOSITE WAY – Hladan i bled

  OPPOSITE WAY – Hladan i bled / RnR Records, 2018 / CDr / rock and roll / Srbija

  Bend Opposite Way nastao je januara 2015. godine, u Nišu. Ono što ih je nagnalo da se okupe, zajednička je ljubav prema muzici. Cilj im je da i oni ostave traga na muzičkoj sceni Srbije. Počeli su kao i mnogi drugi bendovi prije njih – sviranjem classic rock, hard rock, alternative rock obrada njihovih omiljenih muzičara / uzora. U skorije vrijeme u svoj repertoar su ubacili blues muziku i jazz improvizacije. Sve više i više oslanjaju se na autorske pjesme. Nastupali su širom Srbije, a od uspjeha ističu – nastup na 51. Gitarijadi Zaječar (osvojeno 1. mjesto po glasovima publike i 2. mjesto po glasovima žirija ), Green Heart Fest u Sokobanja (1. mjesto), Balkanrock Fest u Nišu (1. mjesto)… Na tržištu su sa debitantskim albumom – “Hladan i bled” (RnR Records, 2018).

  DiskografijaHladan i bled (RnR Records, 2018)

  Opposite Way su – Dušan Kostić (vokal) ; Aleksa Petković (solo gitara) ; Aleksa Paskaš (ritam gitara) ; Uroš Blagojević (bass gitara) ; Marko Stojković (bubanjevi)

  Album “Hladan i bled” čine 7 autorskih rock pjesama koje zajednički potpisuju svi članovi benda Opposite Way. Već na prvo slušanje, jasno je, radi se o muzičarima visoke kvalitete. Vokalno i instrumentalno ulijevaju veliko povjerenje.

  Opposite Way na dostojan način pokazuju visoki kvalitet niške muzičke scene. Taj grad, pored Beograda i Novog Sada, predvodi srpsku muzičku scenu. Opposite Way imaju potencijala i znalački ga koriste gradeći svoj prepoznatljivi zvuk i muzički stil.

  Postojanost je osnovni problem bendova sa naše regionalne muzičke scene. Svi bi htjeli do uspjeha doći preko noći. To tako, naravno, ne ide. Uspijevaju samo uporni, ne uvijek i najbolji, ali je to tako. Za nadati je da će članovi benda Opposite Way bar izvjesni period vremena opstati u istom sastavu kako bi isprobali svoje krajnje domete. Ako ne budu uporni, nikada neće ni znati kakva im je sudbina bila “dodijeljena” na muzičkoj sceni ovih prostora. Šteta da ovako dobar start nema primjeren nastavak. Publika i muzički kritičari znat će adekvatno nagraditi svaki njihov trud. Opposite Way, samo idite pravcem uspjeha. Da li ćete stići do svog cilja, do vas je.

  Opposite Way – “Hladan i bled” – 1. Hladan i bled ; 2. Nepovratan smer ; 3. Benzin ; 4. Zemljin raj ; 5. Koga tražiš ; 6. Manijak ; 7. Više nisam tu

  https://www.facebook.com/OppositeWayRock / https://www.facebook.com/RnRRecordsTMM / http://rnr.rs/sastavi-izvodaci /

     

  YT – OPPOSITE WAY – Manijak


  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, BiH