• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  OPĆA OPASNOST – Rocker to sam ja

  OPĆA OPASNOST – Rocker to sam ja

  OPĆA OPASNOST – Rocker to sam ja / (Croatia Records) 2014. / CD + DVD / Hard rock/rock – CROATIA

  Županjski sastav Opća opasnost spada u određen fenomen hrvatske scene poslednjih dekadu i nešto više. Velika popularnost na domaćem terenu, ali zašto ne reći i na drugim ex-YU teritorijama, bazirana je na uspešnoj realizaciji formule pristupa stilu koji se može nazvati balkanskom opcijom hard rocka, kojeg su ovde prezentirali sastavi kao što su: Divlje jagode u većoj i Osmi putnik u, recimo, nešto manjoj meri.

  Opća opasnost su povoljno iskoristili određene elemente koje su im 90-te i post 2000-e donele, kao što su naslanjanje na nacionalni element, ili prihvaćenost od strane bikerske populacije, što im je omogućilo i prihvatanje od strane novijih generacija, kojima pomenuta žanrovska forma, nije morala biti toliko bliskom.

  Opća opasnost CD

  Povratničko izdanje, “Rocker to sam ja”, sadrži i bonus DVD – “Zadnja stanica Županja live 2013”. Studijski materijal ih zatiče u raspoloženju sa pesmama koje se od njih očekuju, ali sa većim naglaskom ka tkzv. baladama / laganijim numerama. Tekstovi su takođe manje inventivni, a i sam ponuđenim materijal, za ono što bend nudi može se smatrati slabijim od do sada priređenih i realizovanih. U tehničkom, pa i producentskom smislu, bend je ostvario ono što je želeo, ali krajnji efekat teško da se može nazvati zadovoljavajućim. Za ono što ovaj županjski sastav radi, “Rocker to sam ja”, u nazovimo to kreativnom smislu, predstavlja korak unazad.

  Foto – Dragutin Matošević (Opća opasnost – Strmac 2002.)

  www.crorec.hr

  Youtube – Opća opasnost – “To sam ja”.

  Svi zainteresovani za muzičke recenzije
  svoja oficijalna, demo, promo, live…
  izdanja u formi CD, DVD, LP, audio cassette…
  (isključivo fizičke kopije),
  poštom mogu poslati na adresu:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
  e-mail: lokbis@hotmail.com
  Download izdanja se ne recenziraju