• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  NOTHING TOULOUSE – Nothing Toulouse

  NOTHING TOULOUSE – Nothing Toulouse

  NOTHING TOULOUSE – Nothing Toulouse / Croatia Records, 2014 / CD / blues / Hrvatska

  Nothing Toulouse je blues bend iz Hrvatske, a čine ga: Neven Mijač (usna harmonika i vokal u pjesmama 1, 4, 7 i 10), Eduard ‘Jimmy’ Matešić (akustična gitara, mandolina i vokal u pjesmama 2, 5 i 8), Robert Vnuk (akustična gitara i vokal u pjesmama 3, 6 i 9), Alen Svetoperić (bass gitara) i Damir Šomen (bubnjevi). Neven Mijač (Telephon Blues Band i mnogi drugi bendovi), Eduard ‘Jimmy’ Matešić (Plava trava zaborava i mnogi drugi bendovi), Robert Vnuk, Alen Svetoperić (The Brand Band i mnogi drugi bendovi), Damir Šomen (The Brand Band i mnogi drugi bendovi), združeni u formaciju zvanu Nothing Toulouse, predstavili su se ljubiteljima bluesa sa albumom, prvijencem, koji sadrži deset obrada najvećih blues hitova.

  Nothing Toulouse - CDU odnosu na region, rekao bih da je najveća i najjača blues scena upravo u Hrvatskoj. To je zasluga dobre “logistike” na terenu – počevši od izdavača, festivala, promotora, kao i publike sa već izgrađenim smislom za blues. U takvoj klimi i ne čude vrhunski blues bendovi koji nam se javljaju sa tog područja. U jakoj konkurenciji javlja se i kvalitet.

  Kvalitet bi trebao da bude presudan u stepenu nečije popularnosti / prihvaćenosti među narodnim masama. Međutim, to i ne treba uvijek da bude slučaj. Često u tome “presudi” neki drugi faktor. Velika je šteta da kvalitet neopaženo promakne. Mediji mogu dosta učiniti da se to ne desi. Prije svih drugih, najveća odgovornost je na bendu ili na njegovom managementu. Ako u tražilice ukucate pojam – nothing toulouse – sve ćete prije dobiti do ikakvu informaciju o ovom bend. Višestruka šteta. Bar danas, uz sva ta mnogobrojna i raznovrsna sredstva komunikacije, to ne bi trebalo biti slučaj.

  Muziku sa albuma odlikuje odličan izbor pjesama i vrhunska izvedba. Iz zvučnika će vas instantno osvojiti divna muzika američkog delta bluesa izvedena od strane neprikosnovenih blues majstora. Sve odiše nenametljivom atmosferom, kao da su se muzičari takmičili koji će nam bolje dočarati duh bluesa. Svi instrumenti su podjednako zastupljeni, a posebnu vrijednost pjesmama daju tri vokala što pridonosi ukupnom utisku koji je pozitivan, bez ikakve dvojbe. Moji aduti su pjesma br. 1 – “Good Morning Blues” i pjesma br. 6 – “The Weight”. Vi možete imati i druge adute, ali siguran sam da ćete ovaj CD često slušati. Nabavite si ovaj album, nemate što izgubiti, dapače.

  CroRec logo

  Nothing Toulouse – “Nothing Toulouse” – 1. Good Morning Blues (White Josh / H. Ledbetter) ; 2. Crosscut Saw (Tommy McClennan) ; 3. Looking For Somebody (Peter Greenbaum) ; 4. Party Girl (T-Bone Walker / E.J. White) ; 5. They’re Red Hot (Robert Johnson) ; 6. The Weight (Robbie Robertson) ; 7. Don’t Think Twice, It’s All Right (Bob Dylan) ; 8. Going Away Baby (James A. Lane) ; 9. If You Be My Baby (Peter Greenbaum / Clifford G. Adams) ; 10. Got My Mojo Working (Preston Foster)

  crorec.hr

  YouTube – Nothing Toulouse – Good morning blues

  YouTube – Nothing Toulouse – Making off

  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  II Tuzlanske brigade 15
  75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina